Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Sverige vann mot Finland

Samtliga spelare från Roedeers var "Starters"

Matchen spelades i ett kyligt Åbo den 16/10-10

Sverige vann Ungdomslandskampen med 20-7 och det uttagna spelarna från Västerås Roedeers (6st) svarade genomgående för goda insatser. Noterbart är att samtliga 6 uttagna spelare från Roedeers var s.k. ”Starters” och att två även var utsedda till ”Kaptener” (Erik Törnblom och Kevin Sundström).

Dessutom svarade Erik Törnblom för Sveriges och matchens 1:a Touchdown, när han med god hjälp av Anton Holm lyckades med att plocka upp en tappad boll och springa in med denna i End-zone.

I övrigt kan man säga att matchen inte var direkt välspelad men att Sverige dominerade ganska klart, vilket även framgår av matchstatistiken. Dock hade Sverige svårt att få till de sista som krävdes för att göra flera poäng och när man sedan drog på sig inte mindre än 21 bestraffningar, då b.la. en TD blev bortdömd, så kan man förstå att det var svårt att göra mycket poäng.

De uttagna spelarna från Roedeers var:
Kevin Sundström, Anton Englund Holm, Philip Hasler, Erik Törnblom, Marlon Escobar och Joel Bygg.