Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Tränings och matchdag för U-11

Lördagen 30 april åkte Västerås Roedeers nystartade U-11 lag till Arlanda Jets för att ha en träning tillsammans och sedan spela en match som blev till två matcher eftersom Arlanda var så många att de delade upp i två lag. Det var 8 st tappra Roedeers grabbar som åkte. Träningen sköttes av Arlandas A-lag coach BD Kennedy och vi hjälpe självklart till med våra coacher som följde med. Träningen var indelad i grupper och innehöll tacklingar, blockar, fånga boll mm. Efter träningen spelades matcherna. Vi coacher kom överens om att spela 6 spels scrimage med sju man på planen och vi körde med fyra spring spel och två pass spel. Detta blev en AHA upplevelse för grabbarna. Vart efter spelen gick började grabbarna förstå mer och mer vart de skulle stå och vad de skulle göra. Grabbarna kämpade bra och spelen fungerade bättre och bättre, tillslut gjorde grabbarna en TD på en snygg lång pass. Efter matcherna bjöd Arlanda på hamburgare och dryck. Jag hoppas på att alla som följde med hade roligt, jag hade det.