Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Matchrapport Roedeers U15 mot Örebro Black Knights

Matchen mot Örebro blev en poängrik föreställning 60-58.

Örebro kom till start med 11 spelare så matchen genomfördes som en 9-manna match, Vi i Västerås har inte spelat under dessa förhållanden förut så det blev en ny upplevelse med lite nya formationer.

Matchen startade lite trevande från vår sida då många inte riktigt visste hur de skulle agera med två spelare mindre på planen, Örebro satt igång sitt tunga springspel med framförallt Fullbacken Max Gunnarsson som bollbärare, till en början hade killarna lite svårt att få stopp på Örebro och dess springspel i mitten. Efter lite justeringar på defense så blev framkommligheten i mitten betydligt svårare för Örebro. Ju längre matchen gick desto mer försökte de springa på utsidan främst med sin duktige runninback.

Roedeers Offense hade till denna match endast tränat ett par gånger som 9-manna anfall, vi fick justera lite på vissa positioner som fick en lyckad utgång. Offense startade lite skakigt men kom ganska snabbt in i de nya formationerna och många spelare klev fram och levererade mycket bra från sina nya uppgifter. Offense producerade  60 poäng som är ett mycket bra resultat.

Summa sumarum så hade vi en mycket trevlig dag på fotbollsplanen till sammans med Örebro, matchens lirare totalt sätt från båda lagen blir naturligtvis Örebros Max Gunnarsson. Han lyckades med konststycket att producera alla Örebros poäng, i Roedeers var det flera som utmärkte sig både på anfallet och försvaret.

Om två veckor väntar nästa motståndare, Arlanda Jets på bortaplan.

//Roedeers Coachstab