Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Seger för Roedeers U15 mot Arlanda Jets

 Det blev seger för Roedeers i den uppskjutna matchen mot Arlanda, Roedeers vann tillslut med 32-20 i en mycket bra och välspelad match.

Matchen började med att Arlanda som var hemmalag trots spel i Västerås sparkade av bollen till Västerås, Roedeers returnerade bollen upp till mitt på planen, Roedeers anfall startade bra och jobbade sig sakta ner mot Arlandas målområde.
Västerås var först med att sätta upp poäng på tavlan och ledde matchen med 6-0 efter ett misslyckat efterpoängsförsök som stoppade effektivt av Arlandas försvarslinje. När Arlanda fick ta över bollen så spelade Roedeers försvar mycket bra och Arlanda blev tvungna att punta bort bollen på sitt fjärde försök. Roedeers och Arlanda bytte sedan anfall och försvar ett par gånger innan Arlanda lyckades med ett bra passspel som resulterade i 6 poäng för Arlanda, efterpoängsförsöket stoppades av resolut Roedeers försvar så ställningen var 6-6. 
Innan halvleken tog slut han Roedeers med att göra en Touchdown till och var åter i ledningen med 12-6, efterpoängsförsöket misslyckades.

Roedeers ledde matchen med 12-6 i halvlek.

Arlanda startade andra halvlek med sitt anfall och hade en bra drive på gång, Arlanda fumblade dock bort bollen så det var åter dax att skicka ut Roedeers anfall på planen.  Roedeers fick till en bra drive som resulterade i ytterligare en touchdown och utökad ledning till 18-6. På efterföljande kick off så gör Roedeers special team en mindre bra insats som slutar med att Arlanda returnerar bollen för en touchdown, på efterföljande efterpoängsförsöket så sätter arlanda det säkert och reducerar till 18-14. 

I fjärde kvarten gör Roedeers ytterligare två touchdowns och en lyckad extrapoäng (2p) och Arlanda en ytterligare touchdown, matchen slutade med seger för Roedeers med 32-20.

På lördag 8/10 kl.13.00 spelar laget säsongen sista hemmamatch mot Uppsala 86:ers.

//Coachstaben