Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Information om idrottscollege

Torsdag 6 oktober
Kul att så många spelare tog chansen att komma på denna information om idrottscollege. Det var 11 stycken spelare med sina föräldrar som kom till Widénska gymnasiet för att höra på när Patrik Lindgren informerade om detta.
Det var många viktiga saker som killarna fick höra bl.a. att skolan är viktig och att det måste satsas minst lika mycket på den som på träningen.
På skolan jobbar det 19 lärare, 16 av dem är idrottslärare med utbildning på ytterligare ett eller fler ämnen. Alla lärare är behöriga och alla lektioner är lärarledda. Alla lärare har själva varit elitidrottsmän/kvinnor och vet vad som krävs för att kunna studera och idrotta. 
Skolan har åtta olika sporter som de har NIU platser till. 

Ansökan ska vara gjord senast 1 december till NIU platserna och 1 februari till skolan.