Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Matchrapport U15 omgång 1 vs. Täby Flyers

I seriepremiären ställdes vi mot Täby Flyers hemma på Arosvallen.

Vi förstod att det skulle bli en tuff match, bland annat då Täby var det lag som hade med flest spelare till U15 utvecklingslandslaget's läger i Austin, Texas. Närmare bestämt 11st spelare tror jag det var. Och dom har även Västerås bekantingen David Lee Strandmark som HC, som spelade för Roedeers seniorlag så sent som 2010.

Och så till matchen då.
Vi började med att ta emot bollen och efter en bra retur får vårt offense börja anfalla på motståndarnas planhalva. Trots en false start på andra spelet och lite senare en tredje och långt situation lyckas vi göra TD, efter ett snyggt springspel av vår QB Karl Lind. När sen defense återtar bollen efter en fumblad snap på Täby's andra spel, så börjar det kännas som det kan gå bra det här. Men den här gången stoppar dom oss på fjärde och 9 och återfår bollen till sitt offense. Som nu börjar flytta bollen på ett fint sätt, främst genom luften. Båda offense fortsätter spela bra och flyttar bollen. Vi främst på marken och Täby främst i luften men även med en del fina springspel på utsidan. I halvtid leder Täby med 16-12 (tror jag), bland annat efter att dom fått en saftey efter en hög snap som flög ut igenom endzone.

Andra halvlek börjar som den första slutar med att det är framförallt båda offense som visar framfötterna. Täby tar initiativet i andra genom att utöka sin ledning med en tidig touchdown. Vi fortsätter jobba på, främst på marken, och i mitten på fjärde kvarten springer Kalle in sin andra TD för dagen.
Efter en missad xp-spark så leder Täby nu med endast 3 poäng. Men det roliga varar inte så länge då dom driver bollen hela vägen för en TD på sin nästa offense drive. Och när vi kastar en interception på vårt nästa offense spel så kan Täby springa ut klockan och slutresultatet blir förlust med 27 - 38.

Sammanfattningsvis gör vi en bra match, men där Täby helt enkelt var lite bättre än oss idag.
Några positiva saker vi tar med oss är bland annat att vi sprang för 194 yards, vilket jag tycker är mycket bra.
Den offensiva linjen blockade på bra båda på spring- och passpel.
På defense tar vi med oss att vi skapade 3 turnovers och att vi stoppade Täby flera gånger i våran egen redzone.
Och vi returnerar även en fumble för TD i andra halvlek.
Vi sätter även 1 av 2 xp-sparkar - vilket bara kommer bli bättre med mer träning.

Några saker vi behöver jobba på är bland annat att vi kastade 3 interceptions och att vi ger upp för mycket stora spel på defense.

GRATTIS Täby till en välförkänt seger.

Robert Andersson, HC