Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

U15 matchrapport omgång 2 @ Tyresö Royal Crowns

I omgång 2 var det dags för första borta matchen när vi åkte till Tyresövallen.

Med förhoppning om årets första seger så åkte vi med en 18 man stark trupp till Tyresö för match. Fick höra dagen innan att Tyresö hade haft få spelare i U-13 året innan, så då ökade segerförhoppningarna något i tron att dom skulle ha en tunn trupp. Vilket inte var fallet då dom dressade närmare 25 spelare tror jag.

Vi började återigen med att ta emot bollen men denna gång fick vi inte till returen på samma sätt och efter ett första springspel på -5 yards fick vi snart punta. Defense börjar igen bra och återtar för andra matchen i rad en fumble på motståndarnas första drive. Vårt offense fortsätter dock att ha problem med att flytta bollen, mycket pga att Tyresö's DL är aggressivare än våran OL. Vilket skapar lite utrymme att springa på och stressade pass situationer för vår QB. Tyresö börjar nu få fart på sitt offense med ett tungt springspel och framförallt genom deras duktige QB #7. Defense lyckas ändå stoppa dom igen långt ner på våran planhalva genom en interception av Damian. Men när vårt offense fortsätter ha svårigheter att skapa first downs samtidigt som Tyresö spelar bättre och bättre på offense så leder det snart till att dom tar en rättvis ledning. Offense börjar visa lite liv i andra kvarten när Kalle hittar fram med en långpass längs sidlinjen till WR Viktor Lund för 35+ yards. Men även denna gång så tar det stopp på mittplan och ett bra spelande Tyresö fortsätter skapa spel vilket gör halvtidsresultatet till 26 - 0 Tyresö.

Andra halvlek ser egentligen ut som första. Där dom stora händelserna för våran del är att Kalle, från FS positionen, sackar deras QB på ett extrapoängsförsök för en fumble? som landar rakt i armarna på August Hultman som kan springa hela vägen för en "TD". Detta ger oss vår enda poäng för matchen. Vi tyckte det borde ge 2 poäng då Tyresö gick för två, men enligt domarna var det bara en poäng. Och på våran sista offense driva vid 2 minutersvarningen så visar vi att vi kan flytta bollen på dom genom luften. Men då vi har slut på timeouts så tar tiden slut när vi är inne i deras redzone. Slutresultatet skrivs till seger för Tyresö med 46 - 1.

Sammanfattningsvis så gör vi en sämre match än mot Täby och Tyresö vinner matchen rättvist. Där det är främst spelet på linjerna och deras duktige QB, både med passningar och när han sprang med bollen som avgör matchen. Några positiva saker vi tar med oss på offense är bland annat att vi hade inga turnovers (3st mot Täby). På slutet att matchen visade vi att vi kunde passa på dom också. På defense tar vi med oss att vi skapade flera turnovers, bland annat en interception.

Några saker vi behöver jobba på är att bli aggressivare på linjerna, främst den offensiva. På defense fortsätter vi ha problem med dom djupa passningarna och open field tacklingarna.

GRATTIS Tyresö till en rättvis seger.

Robert Andersson, HC