Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

U15 matchrapport omgång 3 vs Arlanda Jets

Omgång 3 och åter dags för hemmamatch på Arosvallen, denna gång mot Arlanda Jets.

Då Arlanda hade förlorat sin enda match innan med 2-6 mot Örebro, så kändes det som om det här skulle bli en jämn match med relativt få poäng. Och där det troligen skulle avgöras av vilket offense som bäst skulle utnyttja dom chanser som dök upp.

För tredje matchen i rad får vi börja med att at emot bollen. Vi har återigen vissa problem med att springa med bollen och vi tvingas punta lite senare. Matchen fortsätter med att båda defense spelar bra och tvingar fram varsin punt från båda lagen. Men på Arlandas nästa drive så får dom lite momentum och avancerar in bollen på våra planhalva. När det sen ser ut som om vårt defense är på väg att stoppa dom på tredje och långt, så lyckas deras duktige QB komma loss efter ett misslyckat passpel och springa bollen ända ner till våran 1 yards linje. Därifrån var det sen inga problem för Arlanda att trycka in matchens första TD på en QB sneak. Efter en lyckad extra poäng så var ställning 8-0 till Arlanda. Resterande del av första halvlek var ett ställningskrig på mittplan där båda lagens defense fortsatte att dominera. Halvtidsresultat 8-0 Arlanda.

Till andra halvlek gör vi några förändringar på offense gällande formation och snapcount. Vilket ger en del positiva effekter och vi börjar flytta bollen bättre i andra halvlek. Dock så lyckas vi inte skapa några längre drives för att rikta hota Arlandas endzone i tredje kvarten. I fjärde kvarten utökar Arlanda sin ledning till 14-0 efter att deras QB återigen lyckats omvända ett svårt läge till en first down efter ett snyggt springspel på ett misslyckat passpel. Det närmsta vi kommer att göra poäng är i fjärde kvarten när Axel Lindholm tar en passning från Pontus Nilsson nästa hela vägen för en TD, men där en Arlanda spelare lyckas få tag på en fot och tackla Axel på deras 5 yards linje. Men efter ett misslyckat springspel och lite senare en missad pass på fjärde försök så får dom tillbaka bollen och kan springa ut klockan. Slutresultat 14-0 till Arlanda.

Sammanfattningsvis så gör vi våran bästa match för säsongen och där framförallt defense har tagit stora steg framåt. På offense börjar vi flytta på bollen i andra halvlek, men vi lyckas inte sätta ihop några längre drives som hotar Arlanda på allvar.

På offense behöver vi jobba vidare med att bli aggressivare på linjen men även när vi springer med bollen. Vi hade även problem med en del false start på offense efter att vi började variera vår snapcount, vilket är något vi kommer jobba med i veckan. På defense spelade vi vårt klart bästa match för säsongen och det enda vi egentligen hade problem med var när deras QB scramblade med bollen själv efter att vi stängt ner deras pass alternativ. Kan dock tilläggas att Arlandas offense inte satte vårat passdefense på några jätte prov.

GRATTIS Arlanda till segern i en jämn match.

Robert Andersson, HC