Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Sammanfattning av U15's säsong inför sista matchen

Säsongen började tråkigt med förlust med 38-27 i premiären mot Täby trots stundtals bra spel. Framförallt hade springspelet mycket stor framgång. Detta följdes av ytterliggare 2 förluster mot Tyresö (46-1) och Arlanda (14-0). Förlusten mot Tyresö finns det inte mycket att säga då dom var det klart bättre laget (dom vann båda serien och Dukes Tourney 2012). Alltså en mycket bitter start med 0-3!

Vändningen påbörjas i sista matchen innan uppehållet med en klar 55-0 seger borta mot Örebro. Och lite glädje i truppen innan sommaruppehållet. Efter en bra avslutning i Dukes Tourney, där vi vann båda våra matcher i vår slutspelsgrupp. Vilket gav en 7:e plats av 11 lag. Så påbörjar vi höstsäsongen på bästa sätt med två fina och klara segrar mot Stockholm (76-0) och Solna (54-0). Nu väntar en sista match hemma mot Uppsala 86ers och vid vinst där så finns chans att knipa 3:e platsen i serien.

Då övriga matcher redan är spelade och om jag tolkar reglerna för serieplacering vid samma poäng på rätt sätt. Så är förutsättningarna om 3:e platsen följande. Västerås vinst med minst 24 poäng ger placeringarna 3:a Västerås, 4:a Arlanda och 5:a Uppsala. Västerås vinst med 9 - 23 poäng - 3:a Arlanda, 4:a Västerås och 5:a Uppsala. Västerås vinst med mindre än 9 poäng - 3:a Arlanda, 4:a Uppsala och 5:a Västerås. Uppsala vinst eller oavgjort - 3:a Uppsala, 4:a Arlanda och 5:a Västerås.

Datum för sista matchen är inte bestämt än, vi återkommer när detta är bestämt.

//Coachstaben