Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

En seger och en förlust för Sveriges utvecklingslandslag

Under den nordiska mästerskapen 18-19 oktober i finska Vantaa så möttes även Danmark, Finland och Sveriges utvecklingslandslag, Sverige startade med att möta Danmark och vann den matchen med 8-0 på fredagen.

På lördag förmiddag var det dags att möta Finland, det blev också det en tajt och bra match som Finland vann med 16-6. Det stod 0-0 i halvtid innan Finland drog ifrån i 3:e kvarten och gjorde 16 poäng. Sveriges poäng kom i den 4:ekvarten genom Adrian Medrala. Tittar man i statistiken så kan man konstatera att Sveriges anfall hade det tufft att springa med bollen på det finnlänska försvaret, det svenska anfallet producerade endast 4 yard på marken totalt. Roedeers Gustav Hodges-Dexner stod för 1 av dessa men han slängsta springspel var 3 yards.

Det gick dock bättre att ta sig fram i luften och där producerade Sverige 150 yards, av dessa så fångade Roedeers Viktor Lund bollen 3 ggr för 33 yards och Markus Wahlstedt 2 passningar för 9 yards.

På det Svenska försvaret så spelade August Hultman och Damien Pulgar, August registrerades för 2.5 tackling och Damien för 1.

Bra jobbat killar.