Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Silver till Sverige i Nordiska Mästerskapen

Finland stod som motståndare i den andra matchen i det nordiska mästerskapen, ett på förhand tufft motstånd som även levde upp till förväntningarna att få vinna på hemmaplan.

Efter segern mot Danmark på fredagen med 19-0 som inte riktigt speglar Sveriges dominans den matchen så blev det betydligt svårare mot de finska lejonen.

Man brukar säga att anfallet drar publiken till arenan och försvaren vinner mästerskap, så även den gången. Det var två bra försvar som inte tillät speciellt mycket för någon av lagens anfall, Sverige hade totalt 53 spring yards och Finland 114, passningsmässigt så hade Sverige 69 yards och Finland 89. Totalt sett så hade Sverige 122 positiva yards mot Finlands 203 yards.

Roedeersspelarna gjorde ett bra match och Karl Lind tog emot 8 passningar för 40 yards och på marken sprang Oscar Gillström 4 gånger för 13 yards och Axel Lindholm 6 gånger för 10 yards. Martin Jeppinen spelade bra på den offensiva linjen men där får man sällan någon statistik.

Totalt på 2 matcher:
Karl Lind  tog emot 10 passningar för 151 yards och 2 Touchdowns
Axel Lindholm sprang totalt 12 gånger för  yards 55 yards
Oscar Gillström sprang totalt 9 gånger för 39 yards

På försvaret så stod Robin Bahar för ännu en interception och 1 tackling i denna match. Totalt 2 interceptions och 2 tacklingar i båda matcherna.

Försvarets gigant i dessa två matcher har varit Max Gunnarsson från Örebro, han har stått för 12.5 tacklingar  och 2 sacks på dessa matcher.

Stort Grattis till silvermedaljen killar.