Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Förlust i i hemmapremiären

Det blev tyvärr en förlust i hemmapremiären.

Västerås Roedeers var ett nummer för litet emot topplaget Tyresö Royal Crowns.
Tyresö kunde redan i Q1 gå ifrån till en säker ledning och kunde sedan enkelt bevaka den till slutsignalen. 
Roedeers hade inte förmåga att stoppa Tyresös allsidiga anfall utan fick se sig passerade gång på gång. Efter en bit in i andra quartern kunde dock Roedeers glimta till och fick igång anfallet och lyckades med passningsspel överlista Tyresös defense och göra en TD.

Det var just passningsspelet som bitvis fungerade för Roedeers. Starting runningback Philip Haag var skadad och med honom ur laget blev anfallet ensidigt men trots detta kunde Roedeers vid flera tillfällen få fram passningar från utmärkte QB James Boyd. Det framförallt till Sebastian Gauthier som passningarna gick fram till men även brorsan Mattias Gauthier fångade en del. Några passningar hittade fram till Johan Eneroth och Josh Smith också.
Detta gjorde att Roedeers fick fram en till TD innan slutsignalen ljöd.

13-62 skrevs slutsiffrorna till och det skildrade matchen ganska väl.

Nu får Roedeers se fram emot nästa match som är redan på söndag 17 maj hemma mot Stockholm Mean Machine. I den matchen finns det rejäla chanser till seger.

I övrigt kan sägas att matcharrangemanget var ypperligt med bra väder (!), goda hamburgare, duktigt marchingband (Västerås Youth Marchingband), duktig solist till nationalsången och flera andra saker. Till nästa hemmamatch kommer dessutom cheerleaders finnas med.


Publik: 583