Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview Stockholm Mean Machines @ Västerås Roedeers

På söndag 17/5 kl. 16.30 är det dax för säsongens tredje match och säsongens andra hemmamatch på Swedbank Arena, efter 2 förluster är det dax att inkassera säsongens första seger.

Inför matchen

Västerås Roedeers och Stockholm Mean Machines har möts fyra gånger tidigare och Stockholm har vunnit alla, detta skedde dock under Stockholms storhetstid under 1990- talet och vi hoppas vi kan kan bryta segersviten nu på söndag.
Roedeers har under veckan jobbat på att öka skyddet för roedeers quarterback James Boyd och att minimera bestraffningarna för sen bollstart som vi haft i mängder i de första två matcherna på anfallet.

Stockholm

Stockholm har även dom spelat 2 matcher i år, den första borta mot STU Northside Bulls (7-51) och den andra hemma mot Uppsala 86:ers (0-39), Stockholm har i de två första matcherna försökt koncentrera sitt anfall på marken och inte så mycket i luften. Vi får se på söndag om dom fortsätter med denna taktik.

Västerås

Den gågna veckan har det träningen handlat mycket om att förenkla kommunikationen från sidlinjen in till vår QB James Boyd, detta för att spelet kan komma igång snabbare. Vi har haft alldeles för många flaggor för delay of game i de första matcherna. O-line har även jobbat en hel del på att ge James ett bättre skydd vid passningar.

Försvarsmässigt så har det jobbats en hel del på att stoppa stockholms springspel i deras täta formationer.

Matchen

Det hårda spelet i superserien har bidragit till att vi har en hel del skador i truppen till denna match, men instinkten och viljan att vinna finns hos precis alla i detta lag.

Vi ser fram emot en spännande match på Swedbank Arena nu på söndag kl. 16.30.

Vi hälsar alla varmt välkomna till Swedbank för att se ett proffsigt matcharrangemang med cheerleading och bra fotboll och god mat från grillen.

Skulle det regna så sitter ni säkert och torrt under läktarens stora tak, vi ses på söndag.