Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Första segern i år

Så kom då den efterlängtade segern för Västerås Roedeers.
Det var den första segern i Superserien på 18 år! Det låter dramatiskt men det är faktiskt 18 år sedan Roedeers spelade sist i Superserien. Det var mycket nytt som hände i söndags. Dels var det första gången någonsin som Roedeers besegrade Stockholm Mean Machines, dels var det första segern på Swedbankpark Arena, dels var det första segern i år.

Segerns skrevs till 21-17 (7-7, 7-10, 0-0, 7-0) efter 14-17 i halvtid.

Det hela började dock i moll då Mean Machines redan på det första spelet kunde springa rakt igenom defense och göra matchens första TD och därtill satt de extrapoängen, 0-7. Roedeers kunde sedan sätta i sitt anfall och körde effektivt igång spelet och tog snabbt sig fram till Mean Machines 2 yardlinje. Där lyckades gästerna med att tackla ur bollen ur Sebastian Gauthiers hand och få fram en fumble.
Efter denna tunga start så spelade Roedeers upp sig. Defense stoppade Stockholm nästan direkt och kunde återigen sätta in sitt anfall och denna gång gick det bättre. Efter några spel kunde Rikard Robbins springa in med bollen för en TD och Mattias Gauthier satte extrapoängen och det var utjämnat till 7-7.

Därefter klev defense in och stoppade återigen Mean Machines anfall och Roedeer fick sätta in sitt anfall. Även denna gång kunde de ta sig framåt stadigt. I början av Q2 kunde sedan utmärkte QB James Boyd passa fram bollen till Josh Smith som sprang in för Roedeers andra TD. Även denna gång satte Mattias Gauthier extrapoängen till 14-7.

Därefter kunde Stockholm få igång sitt anfall och med stor hjälp av Roedeers alla misstag och penalties så gick de ner för en TD och utjämnade till 14-14. Även på nästa offensiva drive hade Roedeers många misstag och penalties som gjorde att de var tvungna att punta iväg bollen. På denna drive kunde sedan Mean Machines gå ända ner till Roedeers 1 yardlinje och alla väntade på att de skulle enkelt springa in för ytterligare en TD men då vaknade Roedeers försvar till rejält och satte helt stopp för dem. De till och med tryckte bak dem 14 yards så att de på sitt 4:e försök gjord ett fieldgoal och gick upp i ledning med 14-17 som också blev halvtidsresultatet. yards

Q3 kommer nog gå till historien som misstagens quarter för Roedeers. Massor av penalties och misstag, bl.a. en fumble på Mean Machines 1 yardlinje och en passning för interception på Mean Machines 6 yardslinje. Som tur var spelade defense klanderfritt och stängde ner Meam Machines anfall helt, 14-17 även efter Q3.
Q4 till slut då? Här kunde Roedeers äntligen gå hela vägen ner på sin andra drive i quartern. En lyckad passning fram till Sebastian Gauthier som sprang in för en TD och lillebror Mattias satt säkert sin tredje extrapoäng gjorde till ställningen 21-17. Därefter kunde Roedeers kontrollera sista minuterna och vinna matchen!

Inte mindre än tre bortdömda TD och två fumbles (en på 1 yardslinjen och en på 2 yardslinjen) samt en interception på 6 yardslinjen och 114 yards i penalty visar att Roedeers har mycket mer att ge.

Poänggörare:
Sebastian Gauthier 6p
Rikard Robbins 6p
Josh Smith 6p
Mattias Gauthier 3p

Statistik och här