Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Matchrapport Västerås Roedeers @ Uppsala 86:ers

Det var ett taggat Västerås Roedeers stärkta av segern mot Stockholm förra veckan som åkte till Studenternas i Uppsala för att möta 86:ers. Ett 86:ers som har imponerat stort i början av säsongen, en knapp förlust mot Carlstad i första matchen o sen två segrar i rad utan att släppa till ett enda poäng.

Västerås kom till spel med ett desarmerat lag då vi saknade 14 st spelare pga skador o jobb. Många av dom på nyckelpositioner. I matchens första drive startade Västerås med bollen o drev på bra framåt, tack vare ett bra passningsspel av James Boyd som hade bra passningsskydd från den offensiva linjen. Tyvärr räckte det inte hela vägen till endzone. Uppsala fick ta över bollen och gjorde en touchdown via dagens gigant Strahinja Stepovic som stod för 5 TD:s i matchen. 1:a quartern slutade 12-0 till Uppsala. I andra quartern rann tyvärr siffrorna i väg i Uppsalas favör. Största problemet för Västerås var orken. Nästan halva lager fick dubbla o spela åt båda hållen vilket inte är hållbart i superserien. Matchen slutade till slut 46-7 till Uppsala. Västerås touchdown gjordes av Josh och extrapoängen sattes säkert av Mattias Gauthier. Det vi får ta med oss från denna match är att vi blir sårbara när vi har så många borta som till denna match, men oxå krigarhjärtat av alla spelarna som spelade hela matchen igenom utan att vila. Vi fick inte heller en massa onödiga bestraffningar som har varit problem i dom inledande matcherna. Västerås har nu en vecka utan match o nästa match är borta mot Örebro den 7:e juni. En match som vi bara ska vinna. Västerås har två veckor på sig att förbereda sig och får också tillbaka flera av dom 14 som var borta denna match.