Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers @ Black Knights - Division 1 Dam

I sista omgången inför sommaren åker Roedeers till Örebro för att möta Black Knights i vad som även är årets sista bortamatch i serien (11:00 på Rosta Gärde). Det här är en nyckelmatch för Roedeers i jakten på andra platsen i östra konferensen. Vinst och det räcker med vinst mot Arlanda och Göteborg för att säkra andra platsen. Förlust och Arlanda måste nu besegras med minst 26 poäng för att få fördel i inbördes möten då Arlanda vann första matchen med 25 – 0.

Förra matchen
En planenlig seger mot ett bra kämpande Carlstad Crusaders i en match som spelades i 8-manna format. Den började jämnt och inget offense lyckades riktigt även om Carlstad var närmast att göra poäng i första kvarten. Halvvägs in i andra kvarten kom vårt offense i gång och framförallt springspelet bakom vår offensiva linje som spelade riktigt bra den här matchen. Tack vare det kunde vi springa tungt i mitten på Carlstad och det i kombination med fler avbytare än motståndarna så kunde vi nöta ner dom. Och till sista vinna matchen med komfortabla 22 – 0.

Örebro Black Knights
Örebro spelar ett spel på offense som påminner mycket om Stockholms. Där grunden är ett tungt springspel i mitten bakom en stor offensiv linje, även om dom inte än är uppe på samma nivå som Stockholm. På defense så spelar dom aggressivt med en stor DL och så blitzar dom mycket med sina båda inside linebackers. Dom spelar även med en djup saftey som tar bort mycket av det djupa passpelet i mitten. Hon hade bland annat 2 interceptions mot Arlanda Jets. Örebro inledde serien med en säker seger borta mot nykomlingen Göteborg och följde upp den med en 12 – 0 seger i en tuff match mot Arlanda Jets innan dom förra helgen fick årets första förlust med 41 – 6 borta mot SMM.

Västerås Roedeers
Läget i laget är bra efter segern mot Carlstad i förra omgången. Skönt att få sätta poäng på offense och en etta i segerkolumnen i tabellen. Vi hade spelledigt förra helgen så vi la då fokus på att gnugga grunder och sen har vi lagt fullt fokus den här veckan på Örebro.Vi har haft bra närvaro, t.o.m. fler på träningarna än vi varit på någon match hittills, vilket gjort att vi kunnat genomföra lite scoutträning mot vad Örebro gör på offense och defense. Vi har även kollat en del film på vad Örebro gör och kommit upp med gameplan som vi känner oss trygga med. Vi kommer att dressa den största trupp vi någonsin haft i damlaget med 20 spelare. Vilket känns bra dels för att det innebär att vi blir fler hela tiden i laget och att det kommer ge oss bättre förutsättningar att orka hela matchen på ett bra sätt.

Matchen
Vi tror Örebro kommer att fortsätta med sitt springspel i mitten som bas och nyckeln för vårt defense den här matchen blir att stoppa det och på så sätt tvinga dom att göra saker som dom inte är lika bekväma med. På offense så har vi sett en del på film som vi tror att vi kommer att kunna utnyttja för att skapa både stora spel och att kontinuerligt flytta bollen framåt. Jag tror det här kommer att bli en tuff och jämn match precis som det var förra året då vi båda vann varsin match. Och även då det här mer eller mindre är det närmsta vi kommer ett derby. Slutligen så tror jag nyckeln till den här matchen kommer vara våran defense box mot deras springspel.

Starters Offense
LT: Vilma Olsson, LG: Anna Lund, C: Sara Eklund, RG: Anna Färnlöf, RT: Natalia Edlund,
QB: Sara Jenderklint, RB: Elenor Hallin, X: Matilda Omnell, J: Louise Engström, Y: Stina Vedberg, Z: Moa Toll

Starters Defense
DE: Maria Andersson Siikavuopio, DT: Caroline Wingård, NT: Anna Färnlöf, Xena: Malin Medin, Sally: Anna Lund,
Margo: Frida Björkenstam, Wicky: Natalia Edlund, Raven: Vilma Olsson, FS: Elenor Hallin, CB: Stina Vedberg, CB: Moa Toll

Följ med och stötta oss när vi avslutar vårsäsongen med en vinst!

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget