Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Matchrapport - Roedeers @ Göteborg Marvels - Division 1 Dam

Det var ett grått och blåsigt Göteborg när vi tog oss an Marvels och tog andra segern för säsongen med 18-6.

Q1
Matchen börjar med att vi sparkar av och trots en misslyckad mottagning så lyckas dom avancera bollen in på våran halva innan kicker Stina Vedberg tacklar ner returneraren. Göteborg börjar planenligt med ett tungt springspel i mitten, framförallt med deras fullback, som vi har oväntat svårt att stoppa. Men efter en bestraffning på dom och en sack på deras QB så stoppar vi dom och vårt offense tar över bollen mitt på egen planhalva. Vi börjar med ett 9 yards springspel med Malin Medin och så fortsätter vi ta yards främst på marken, 10 spel och 70 yards senare avslutar samma Malin med matchens första touchdown. Efter en blockerad extrapoäng är ställning 0-6 till Västerås. Och här är i princip en väldigt snabb första kvart slut.

Q2
Efter ny bra retur av Göteborg fortsätter dom rulla på med sitt springspel. Vi börjar här få bättre koll på dom med defense och dom tar färre yards per spel nu. Men när dom tagit sig halvvägs in på vår planhalva så sätter Malin Medin stopp för dom genom att tvinga fram en fumble som Vilma Olsson återhämtar. 2 spel senare springer samma Vilma in en 74 yards touchdown. Tyvärr går sparken utanför och ställningen är 0-12 till Västerås. Efter det har lagen varsin misslyckad drive innan Västerås får tillbaka bollen en bit in på Göteborgs planhalva med c:a 25 sekunder kvar. Tyvärr så blir vi utryckta över sidlinjen på 5 yardslinjen och tiden har tagit slut under spelets gång. Halvtidsresultat Göteborg-Västerås 0-12.

Q3
Vi börjar andra halvlek med att ta emot bollen och gör en ok retur upp till mittplan, men sen tar det snabbt stopp och vi går 3 och ut. Vi stoppar sen Göteborgs första spel bra men på 3:e och 5 så hittar deras QB fram med en passning till deras WR #82 som hittar en lucka i försvaret och springer 59 yards för en touchdown och reducering för Göteborg. Efter en missad pass på extrapoängsförsöket är ställning 6-12 till Västerås. Men vi svarar direkt med en bra retur en bit in på Göteborgs planhalva och med ett långt springspel av Vilma Olsson på 26 yards. Men efter ett misslyckat springspel i mitten och en missad pass, så tar Moa Toll bollen på 3:e och 11 och springer i vår tredje TD för dagen. Ett misslyckat 2 poängsförsök senare och vi leder nu med 6-18. Göteborg har nu bytt QB och kommer med ett passorienterat offense som också börjar bra med lyckade passar på 13 och 15 yards. Men sen sätter vi stopp och 4 misslyckade passar senare är bollen vår igen.

Q4
Efter att avslutat 3:e kvarten med ett missförstånd som leder till en 9 yards förlust, så börjar vi 4:e kvarten med 3:e och 18 yards att gå. Då slår vi till med ett fint passpel där QB Sara Jenderklint Göranzon hittar en fri Stina Vedberg för 36 yards och fyra nya försök. Men sen på 4:e och 5 på Göteborgs 10 yardslinje har vi igen en fri Stina i målområdet, tyvärr så kommer Göteborgs corner emellan för en interception. Göteborg fortsätter flytta bollen framförallt genom luften men lite senare på 4:e och 3 yards att gå, försöker dom på ett trickspel där dom först fejkar en FB dive och sen en toss på deras RB innan QB behåller bollen själv, men det läser Malin Medin fint och sätter in en säker tackling som stoppar Göteborg kort för fyra nya försök och ger oss bollen tillbaka. Tyvärr får vi ingen fart på offense här och på 4:e så väljer vi att punta för att trycka tillbaka Göteborg så långt som möjligt. Dom fortsätter som i andra halvlek med mycket passar, nu även under stor tidspress att hinna göra 2 TD med bara några minuter kvar på matchen. Dom sätter bland annat en 25 yards pass där vi bara är en näve tröja av Ann-Sofie Wirenborg ifrån att släppa till en TD. Men bara 3 spel senare stressar Sara Ekström Göteborgs QB till en misslyckad passning som DE Maria Andersson Siikavuopio kan ta en interception på och ett knä senare på offense så är matchen slut och slutresultatet skrivs till 6-18 i Västerås fördel.

Poänggörare
Malin Medin 6
Vilma Olsson 6
Moa Toll 6

Statistiska ledare
Passningar: Sara Jenderklint Göranzon 3 av 13 för 36 yards
Springspel: Vilma Olsson 13 försök för 156 yards och 1 TD
Mottagningar: Stina Vedberg 2 mottagningar för 47 yards
Defense: Malin Medin 6 tacklingar (5 solo) och 1 forced fumble

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag
 

 

Kalender

2020-05-07 18:45 - 19:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget
2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11