Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs Stockholm Mean Machines - Division 1 Dam

Vi välkomnar regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines till Arosvallen. Där Roedeers jagar tredje raka segern samtidigt som SMM vill ta revansch för förra helgens förlust mot Örebro.

Förra matchen
Förra omgången tog vi en stabil seger borta mot Göteborg med 18-6 och även om match var ganska jämn så var segern aldrig riktigt hotad. Det var framförallt springspelet offensivt som fungerade mycket bra med nästan 300 yards och där Vilma Olsson ledde vägen med 156 yards på 13 försök (12 yards i snitt) och 1 TD. Göteborg sprang tungt i mitten och det hade vi lite problem med i början, men defense spelade bättre och bättre desto längre matchen led. Och på slutet så övergav Göteborg springspelet nästan helt. Matchen avslutades med att DE Maria Andersson Siikavuopio tog en interception.

Stockholm Mean Machines
Även om Stockholm har tappat en hel del spelare sen förra året, så förväntar vi oss fortfarande en mycket tuff utmaning. Dom är antagligen extra taggade efter att ha förlorat på riktigt för första gången någonsin förra omgången borta mot Örebro. Basen i deras anfallsspel är ett tungt springspel bakom deras duktiga offensiva linje och med en fullback som leder vägen. Anfallet leds av en ny QB i år då deras tidigare spelar i Tyskland nu. Passningsmässigt så föredrar dom att rulla quarterbacken ut ur fickan, där hon även är ett stort hot att springa med bollen själv.

Västerås Roedeers
Vi mönstrar nästintill full trupp, där vi saknar endast en spelare. Dessutom så gör landslagsmeriterade Camilla Andersson comeback idag efter att ha varit borta hela säsongen hittills pga. jobb. Det har varit en bra träningsvecka med bra närvaro och fokus. I måndags hade vi ett vi filmmöte istället för att träna, dels för att vila slitna kroppar efter en lång resa till Göteborg och dels för att kolla vad vi gjort bra hittills och vad som behöver förbättras ytterliggare för att nå den där åtråvärda SM-finalen. Vi har även installerat några nya spel den här veckan för att försöka ge vårt anfall ytterligare alternativ att utnyttja.

Matchen
Nyckeln på försvaret blir att stoppa deras off tackle springspel bakom deras fullback och tvinga dom att köra spel dom inte är lika bekväma med. Offensivt gäller det att springspelet fortsätter producera och att vi tar ytterligare steg fram i blockeringsspelet, då SMM troligen utgör ett tuffare motstånd än i våra senaste matcher. Vi behöver fortfarande få igång passpelet bättre och på så sätt få bättre balans i anfallet.

Starters Offense
LT: Natalia Edlund, LG: Sara Ekström, C: Sara Eklund, RG: Anna-Karin Svensson, RT: Caroline Blom,
QB: Sara Jenderklint Göranzon, RB: Moa Toll, X: Malin Holmström, J: Vilma Olsson, Y: Malin Medin, Z: Stina Vedberg

Starters Defense
DE: Maria Andersson Siikavuopio, DT: Sara Ekström, NT: Anna-Karin Svensson, Xena: Vilma Olsson,Sally: Malin Medin,
Margo: Caroline Blom, Wicky: Natalia Edlund, Raven: Moa Toll, FS: Stina Vedberg, CB: Ann-Sofie Wirenborg, CB: Sofia Bohm

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-03-26 20:15 - 21:30
Fotbollsträning Plåthallen Seniorlaget
2020-03-29 15:15 - 16:45
Teori Arosvallen Damlaget
2020-03-29 16:00 - 18:00
Fotbollsträning Plåthallen Damlaget
2020-03-29 16:00 - 18:00
Fotbollsträning Plåthallen U-15
2020-03-30 17:30 - 18:30
Gym Arosvallen U-15
2020-03-30 18:30 - 20:00
Fysträning Arosvallen Damlaget