Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs Örebro Black Knights - Division 1 Dam

Imorgon söndag åker vi till Rosta Gärde och Örebro för omgång 5 mot redan klara seriesegrarna Örebro Black Knights. Kick off 14:00.

Förra matchen
Spelades mot regerande mästarna Stockholm Mean Machines, där vi föll med 0-28. Vi gjorde en ok match på defense även om vi gjorde några misstag på springspelen och gav upp lite för mycket mot passpelet på slutet. Offensivt visade vi att vi kan flytta bollen men begick för många misstag för att riktigt kunna hota SMM i matchen.

Örebro Black Knights
Deras styrkor är framförallt stora och duktiga linjer på båda sidor av bollen och en stor trupp som gör att dom flesta endast behöver spela åt ett håll. På offense spelar dom en klassisk I-formation, där dom främst flyttar bollen genom ett varierat springspel som mixas upp ibland med ett rollout baserat passpel. Defensivt spelar dom ett 4-4 där dom gillar att blitza upp i mitten.

Västerås Roedeers
Vi har haft uppehåll i 2 veckor, bland annat då vi flyttat matchen mot Jönköping. Vi hade lite dåligt med närvaro första lediga veckan, men närvaron och fokusen har blivit bättre ju närmare vi kommit match och vi har haft en bra sista träningsvecka. Fokus har framförallt legat på att förbättra det vi gjorde mindre bra mot SMM samt att gå igenom vad Örebro gör och hur vi stoppar det.

Matchen
Ur seriesynpunkt så betyder matchen ingenting, då Örebro redan är klara segrare och om hur vida vi tar sista slutspelsplatsen kommer att avgöras nästa vecka mot Jönköping Spartans oavsett hur den här matchen går. Det betyder däremot inte att jag tror det här kommer att bli avslagen match. Dels då det finns mycket rivalitet mellan lagen och det är även det närmsta vi kommer ett derby. Sen så tror jag nog att Örebro väldigt gärna går obesegrade genom serien. Men framförallt för att bygga momentum inför slutspelet där en trolig semifinal kommer vara en returmatch mellan Örebro och Västerås. Nyckeln till att vinna matchen blir att få stopp på deras springspel och minimera våra egna misstag.

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget