Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs Jönköping Spartans - Division 1 Dam

Imorgon lördag välkomnar vi Jönköping Spartans till Arosvallen för årets sista seriematch, årets sista hemmamatch och en direkt avgörande match om vilka som tar den sista slutspelsplatsen. Kick off 15:00.

Förra matchen
Förra helgen åkte vi till Rosta Gärde och ett möte med Örebro Black Knights som tyvärr visade sig vara för starka för oss den här gången, förlust med 48-0. Offensivt så började vi väldigt bra och hade flera bra drives men där vi inte lyckades knyta ihop säcken för poäng. Defensivt så gjorde Örebros anfall det vi sett på film och väntade oss, men den här matchen var dom för stora och tunga för oss och det i kombination med att vi saknade många spelare gjorde att vi inte orkade stå emot på försvaret.

Jönköping Spartans
Jönköping fick en tuff start på serien med möten mot topp 3 lagen i serien och det blev också 3 förluster, men dom har sen följt upp det med 2 raka segrar och går säkerligen in i den här matchen med god känsla om att kunna vinna. Offensivt ställer dom upp i en Double Wing uppställning där dom sen nästan alltid skickar en av sina wingbacks i motion. Dom är framförallt springorienterade i sitt anfall, där dom springer med bollen c:a 75% av spelen. Mycket av deras offense bygger på att skapa förvirring genom att skicka spelare åt olika håll så försvaret ska bli osäkra på vem som har bollen. Defensivt så spelar dom framförallt cover 1 och gillar att blitza en hel del.

Västerås Roedeers
Vi kommer att ställa upp med full trupp, 18 spelare, till den här matchen vilket gör att vi kommer att kunna rotera mer än vanligt och på så sätt ha piggare spelare i slutet av matchen. Offensivt så har jobbat på att lägga till några ”tvistar” på våra befintliga spel för att ge motståndare ännu lite till att ha koll på. Defensivt har vi framförallt lagt fokus på hur vi ska agera mot Jönköpings ”misdirectionspel”. Vi har även lagt lite extra träningstid på fieldgoal ifall avgörande skulle komma ner till ett sparkmål.

Matchen
Offensivt kommer vi jobba vidare med att ha ett mer balanserat anfallsspel och försöka sprida ut bollen mer jämnt mellan våra skillspelare. Nyckeln till framgång på offense kommer vara att vi gör det vi ska till 100% och undviker misstag och att ge bort bollen till motståndarna. Defensivt kommer det framförallt att bli skillnad för våra corners, då Jönköping inte spelar med ”riktiga” wide receivers vilket gör att våra corners kommer att hamna mycket närmare boxen än vanligtvis. Nyckeln defensivt blir att vara disciplinerade och spela vårt ansvar, annars är risken stor att vi springer bort oss och på så sätt ger bort stora spel.

Starters Offense
LT: Natalia Edlund, LG: Sara Ekström, C: Sara Eklund, RG: Caroline Blom, RT: Elin Bengts, QB: Sara Jenderklint Göranzon,
RB: Vilma Olsson, X: Louise Engström, J: Moa Toll, Y: Malin Medin, Z: Stina Vedberg

Starters Defense
DE: Maria Andersson Siikavuopio, DT: Malin Nyberg, NT: Anna-Karin Svensson, Xena: Natalia Edlund, Sally: Malin Medin,
Margo: Caroline Blom, Wicky: Vilma Olsson, Raven: Moa Toll, FS: Louise Engström, CB: Ann-Sofie Wirenborg, CB: Stina Vedberg

Ni tar väl chansen att se oss första sista gången på Arosvallen, för den här säsongen!

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-07-14 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-07-21 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-07-28 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-08-04 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-08-11 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-08-18 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15