Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Serieindelningen för säsongen 2017 är nu klar

Idag blev det klart med serieindelningen inför kommande säsong 2017.

I Div 1 damserien hittar vi två nya lag som kommer till seriespel 2017, det är Borås Rihnos och Limhamn Griffins.
Det innebär att damserien utökas från sju till nio lag 2017, serien kommer att spelas i ett rakt serie där alla möter alla hemma eller borta och de fyra bästa lagen går till slutspel.

Det är fantastiskt roligt att Limhamn och Borås kommer till spel i år, det innnebär att damserien växer och att det nu finns lag från Malmö i söder till Västerås som det nordligaste laget.

På herrsidan i Div 1 finns det i år tre konferanser, Västerås Roedeers spelar i den östra. Nya i den konferansen i år är STU North Side Bulls utvecklingslag, Upplands - Bro Broncos och Luleå Eskimos. STU som i år satsar på att ha ett eget utvecklingslag istället för att ha ett farmaravtal med en div 1 klubb, Luleå Eskimås har spelat i Div 1 förut men varit frånvarande några år från seriespel samt Upplands-Bro har tidigare endast haft juniorverksamhet

Div 1 herr spelas även den i en rak serie med enkelmöten och de två bästa lagen från de tre divitionerna går vidare till slutspel.

Serieindelningen för U19 kommer att publeceras den 15 januari, U19 och U15 spelar sin serie på hösten med start i augusti.

Roedeers U17 kommer i år att spela i den östra dkonferanse som är en av de tre i U17 serien, även här hittar vi ett nytt lag. Det är Norköping Panthers som under lång tid endast har haft ett lag i div 1 herr, riktigt kul att det kommer fler juniorlag i seriespel. U17 serien spelas med dubbelmöten innom sin egen division, i U17 är det inget slutspel.

Även i U15 serien återfinns Roedeers i den östra konferansen, det finns även här tre konferanser och det är dubbelmöten innom konferansen som gäller. Även i U15 så är det inget slutspel.

Våra yngsta spelare i U11 och U13 spelar matcher i cupformat under att antal helger från maj till september. MSAFF ordnar tillsammans med föreningarna dessa cupper under sommaren.

För att se vilka lag som ingår i respektive serie kan ni titta på Svenska Amerikanska Fotbollsförbundets sida.