Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs. Göteborg Marvels 17/4 14:00 - Division 1 Dam

Då var det äntligen dags för premiär 2017! I första matchen gästas vi av Göteborg Marvels.

Årets säsong är målet att ta nästa steg i vår utveckling och nå en topp 3 placering i serien och därmed förbättra våra chanser i slutspelet. Vi spelade nyligen en scrimmage mot Stockholm som visade på många positiva framsteg och det känns som vi ligger bättre till i förberedelserna i år än tidigare år vid denna tidpunkt på säsongen. Vi har även fått tillbaka 3 mycket viktiga spelare i Frida Björkenstam LB, Caroline Wingård DL och Elenor Hallin SR/FS som alla 3 missade förra säsongen pga. skador. Vi har även fått in Alice Granvik OL/DE från Stockholm, fyllt på med några nya spelare, fått upp 2 från U15-laget och sen fått in 2 sena comebacker nu i veckan. Tyvärr tappade vi precis Caroline Blom OL/LB, som kom in som rookie förra året och gick från klarhet till klarhet, pga. en skada som gör att hon kommer hela missa säsongen. Sammanlagt så har vi 22 spelare i truppen, långt ifrån flest i serien men ändå klart fler än tidigare år.

Förra säsongen slutade precis som dom båda säsongerna innan det med en 4:e plats i serien och förlust i semifinalen mot blivande mästarna. Med skillnaden att det var Örebro och inte Stockholm som vann SM-guldet. Annars så fortsatte vi utvecklas med bättre spelare och större arsenal i spelböckerna. Där det framförallt var tyngd på linjerna som saknades för att matcha dom bästa lagen i serien.

Göteborg Marvels vet vi inte så mycket om då det är första matchen för säsongen. Förra säsongen bjöd på en tuff match nere i Göteborg som slutade med 18-6 vinst för VR. Då spelade dom mest I-formation med tunga springspel i mitten på anfallet. Om dom fortsätter på samma bana eller utvecklat något nytt får vi se på måndag.

I Västerås Roedeers har vi utöver individuell spelarutveckling framförallt fokuserat på att utveckla anfallsspelet. Där vi behöver få ut mer av passpelet och springspelen i mitten för att kunna ta nästa steg i vår utveckling. På defense har vi bara gjort mindre korrigeringar i spelboken och lagt mest fokus på att utveckla våra spelare i deras roller ytterliggare. Vi har även fått i mer tyngd i boxen, både genom comebacker och nya spelare. Special Teams fungerade bra över hela förra säsongen, så även här har vi endast gjort mindre förbättringar.

Matchen känns oviss som premiärer ofta gör, då vi inte vet vad vi kan vänta oss av Göteborg och inte riktigt vet hur vi ligger till heller. Så fokus kommer vara på att köra vårt och utföra det på bästa sätt. Sen får vi se vad Göteborg hittar på och göra anpassningar efter det om det behövs. Jag tror att om vi höjer oss en nivå från scrimmagen mot Stockholm samt undviker en massa misstag och onödiga bestraffningar så kommer vi gå ifrån den här matchen med en vinst.

 

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Sara Eklund
C: Emmie Rask
RG: Emelie Sjöholm
RT: Elin Bengts
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Elenor Hallin
Y: Natalia Edlund
WR: Malin Medin
WR: Louise Engström

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Elin Bengts
NT: Caroline Wingård
X: Natalia Edlund
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Thilde Lindvall
R: Louise Engström
CB: Camilla Sjöberg
CB: Johanna Östlund
FS: Elenor Hallin

 

Hoppas vi ses på vallen!

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget