Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers @ Borås Rhinos 23/4 14:00 - Division 1 Dam

Årets första borta match är också årets längsta i seriespelet. Roedeers damlag åker till Borås för att ta andra raka segern för säsongen.

Förra matchen (vinst 41-0) gick över förväntan med årets första touchdown redan på tredje spelet genom en passning till RB Moa Toll, som var matchens gigant på offense med totalt 196 yards och 3 touchdowns. I övrigt fungerade offense bra där vi rullade på många spelare och spred ut bollen med totalt 7 spelare som skapade yards. Vi skulle fortfarande vilja få ut mer av vårt passningsspel, vilket förhoppningsvis kommer längre fram i serien när vi får ihop bättre tajming mellan QB & WR.

Defense gjorde ett mycket bra jobb med bland annat 4 turnovers och släppte knappt till några yards eller 1st downs alls. På defense så var LB Malin Medin en av dom ledande spelarna med totalt 7 tacklingar och 2 interceptions. Vill även nämna NT Caroline Wingård, som gjorde sin första match efter att ha missat hela förra säsongen pga. en skada, som bland annat hade 3 tackling för förlust av yards.

Special Teams gjorde också en väldigt bra match, särskilt för att vara första matchen på säsongen. Extra poängen fungerade bra där K Louise Engström satte 5 av 6 försök. På kickoff gav vi knappt Göteborg något utrymme alls och tvingade också fram en fumble som vi återhämtade. DE Alice Granvik ledde vägen på kickoff med 4 tacklingar och 1 forced fumble.

Borås Rhinos är nykomlingar i år och spelade sin första seriematch någonsin förra helgen med Carlstad Crusaders som slutade med förlust 0 - 60. Dom spelar ett liknande offense som Göteborg med I-formation och TE som dom mest springer ur. På defense spelar dom ett 4-4 som måste ses som en av dom vanligare uppställningarna utanför Superserien.

I Västerås Roedeers så är läget ungefär som inför förra matchen och vi kommer ha en trupp på 19 spelare med oss ner till Borås. För att ge oss bästa förutsättningar så har vi valt att åka ner redan lördagen och övernatta på hotell. Starters kommer troligen vara samma förutom LG Sara Eklund som saknas till den här matchen. Ett av våra viktigaste jobb som coacher inför den här matchen är att se till att våra spelare går in med fullt fokus från början. Främst för att säkra en vinst till men också för att undvika onödiga skador som lätt uppstår om man springer runt i halvfart.

Matchen kommer nog att avgöras av om vi kommer upp i nivå eller inte. Spelar vi som mot Göteborg ska vi vinna det här men om vi tror att det bara är att ställa in skorna kan nog Borås överraska oss. Vi kommer att köra vidare på det vi gjorde mot Göteborg men med förhoppningsvis lite mer utdelning i passpelet. Jobba på att vara ännu mer balanserade på offense mellan spring- & passpel samt fortsätta sprida ut bollen på många spelare.

 

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Caroline Wingård
C: Emmie Rask
RG: Emelie Sjöholm
RT: Elin Bengts
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Elenor Hallin
Y: Natalia Edlund
WR: Malin Medin
WR: Louise Engström

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Elin Bengts
NT: Caroline Wingård
X: Natalia Edlund
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Thilde Lindvall
R: Louise Engström
CB: Camilla Sjöberg
CB: Johanna Östlund
FS: Elenor Hallin

 

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag
 

 

Kalender

2020-01-06 17:30 - 18:30
Gym Arosvallen U-15
2020-01-06 18:30 - 20:00
Fysträning Arosvallen Damlaget
2020-01-08 17:30 - 18:30
Gym Arosvallen U-15
2020-01-08 18:30 - 20:00
Fysträning Arosvallen Damlaget
2020-01-09 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-01-09 20:15 - 21:30
Fotbollsträning Plåthallen Seniorlaget