Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs. Limhamn Griffins 6/5 15:00 - Division 1 Dam

Imorgon är det dags igen för damlaget att spela hemma på Arosvallen. Då gästas vi av Limhamn Griffins från längst ner i Sverige.

Förra matchen (vinst 31-6) gick tyngre än väntat, delvis pga. lite underskattning av Borås som kom från en 0 - 60 förlust mot Carlstada och delvis då vi drog på oss väldigt många flaggor på offense. Men offense trummade ändå på bra trots flaggor med totalt nästan 400 yards. QB Sara Göranzon visade vägen med 93 yards passing och 2 TD samt ytterliggare 34 yards på marken och 1 TD. Annars så fortsatte offense gå igenom Moa Toll på marken som sprang 24 gånger för 128 yards och 1 TD. Slutresultatet fastställdes med ett snyggt 40 yards passningsspel fram till WR Natalia Edlund.

Defense fortsatte spela mycket bra och släppte bara till 110 yards totalt varav 18 på marken. Och då kom ändå c:a 70 av dom yardsen på 1 spel, där en miss vårt cover gjorde att Borås kunde få in en TD på ett bra passpel där deras snabba WR Emma Falchenberg gjorde grovjobbet med c:a 50 yards efter catchen. LB Malin Medin fortsätter att samla ihop tacklingar med totalt 8 i den här matchen. Defense fortsätter också skapa turnovers med totalt 4 (2 interception och 2 fumbles) i den här matchen.

Special Teams fortsätter att spela mycket bra med bland annat en framtivingad fumble på vår punt för att ge tillbaka bollen till offense igen. Vårt kickoff cover gjorde också ett fortsatt mycket bra jobb, där 1 missad tackling tillät Borås enda return som gav mer än en handfull yards. Tyvärr hade vi lite problem med extrapoängsförsöken men det har vi jobbat på sen dess och är forhoppningsvis tillbaka på minst samma nivå som mot Göteborg.

Limhamn Griffins är också dom nykomlingar i år och har spelat 2 matcher hittills. Först en rätt väntad förslust mot Örebro och sen följde dom upp det med en väldigt spännande match mot Carlstad som slutade med förlust 0 - 2 efter att ha släppt till en saftey på offense. På offense spelar dom ett Wing-T anfall som bygger mycket på att förvirra motståndet genom att skicka spelare åt alla olika håll och på så sätt förvirra defense. På defense spelar dom ett ganska standard 4-4 (eller 4-2-5) där dom främst verkar spela cover 1 eller 3 samt även blitzar en hel del i mitten. Special Teams sågs inte så mycket mot Carlstad pga. sättat matchen utvecklades. Dom hade en duktig kicker som tyvärr utgick skadad i förra matchen.

I Västerås Roedeers så ser läget bra ut där vi fått tillbaka ytterliggare spelare och räknar därmed att ställa upp med minst 21 spelare. Dessutom så har vi några spelare som är på väg tillbaka från skada som vi kommer testa på uppvärmingen för att se om dom kan vara med och ta lite spel under matchen. Något vi måste ta med oss från Borås matchen är att inte underskatta motståndet samt att vara disciplinerade för att undvika dom många flaggorna vid drog på oss. Annars har vi haft 2 bra träningsveckor med god närvaro där vi även hunnit med att installera några nya spel.

För att vinna matchen så behöver vi undvika dom misstag vi gjorde sist mot Borås. Offense måste komma ut i full fart då Limhamn visade mot Carlstad att dom har ett bra defense, det är alltid starkt att hålla nollan när offense inte producerar så mycket. På defense gäller det att vi är disciplinerade och spelar våra ansvar, börjar vi springa dit vi tror bollen ska kommer det bli en lång tuff match. På special teams kommer vi att köra vidare på det vi gjort men förhoppnignsvis lite bättre. Kickoff return var nära att ta en hela vägen mot Borås, så nu satsar vi på att göra det mot Limhamn istället. Så kommer vi in med fullt fokus på offense och spelar disciplinerat på defense så är jag övertygad om att vi kommer vinna det här.

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Sara Eklund
C: Emmie Rask
RG: Sara Ekström
RT: Elin Bengts
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Elenor Hallin
Y: Natalia Edlund
WR: Malin Medin
WR: Linnea Strand

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Natalia Edlund
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Linn Hjelt
R: Louise Engström
CB: Camilla Sjöberg
CB: Johanna Östlund
FS: Elenor Hallin

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget