Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs. Örebro Black Knights 13/5 15:00 - Division 1 Dam

Imorgon lördag välkomnar vi dom svenska mästarinnorna Örebro Black Knights till Arosvallen. I vad som också är en match mellan 1:an och 2:an i serien och dom enda 2 kvarvarande lagen utan förlust.

Förra matchen (vinst 39-0) gick ungefär som vi ville i alla 3 faser av spelet. Offense började knackigt båda halvlekarna men gjorde annars en stabil match. Tyvärr hade vi 2 turnovers på offense och ytterligare ett par fulbles som lyckligt nog studsade vår väg. Det är något vi troligen inte har råd med om vi vill vinna mot Örebro. Offense fortsätter annars att gå via springspelet och Moa Toll (97 yards och 3 TD + 1 TD-mottagning). Skönt även att ha tillbaka Vilma Olsson från skada som svarade för 66 yards mot marken och 1 TD. OL fortsatte jobba på bra som dom gjort hela säsongen, det började lite tungt men desto längre matchen led desto bättre blev det och hållen dom öppnade upp för våra RB's blev bara större och störrre.

Defense fortsätter spela mycket bra och tillät bara c:a 25 yards för Limhamn och endast 1 first down, samt orsakade hela 6 turnovers. På defense var det DE Alice Granvik som ledde vägen med totalt 6 tacklingar och 1 forced fumble samt FS Elenor Hallin som inte hade några tacklingar då Limhamn aldrig kom så långt men plockade ner 3 interceptions på bara 7 passförsök av motståndet.

Special Teams gjorde återigen en stabil insats utan att sticka ut på något särskilt sätt. FS Elenor Hallin är fortsatt ett hot att ta den hela vägen på punt return även om hon inte nått fram hittills i år.

Örebro Black Knights är som jag nämnde tidigare regerande svenska mästarinnor och leder även serien i år. Örebro ställer upp i en klassisk I-formation och har precis som Västerås springspelet som sin bas i en än större utsträckning också. Men så har dom också personalen med framförallt en stor, tung och aggressiv OL som oftast kan flytta på motståndet även när dom vet vad som komma skall. Dessutom har dom en mycket duktig RB som springer där bakom i Minmin Zhao som även utsågs till årets RB förra säsongen. På defense spelar dom en 4-front som dom skiftar runt ganska mycket pre-snap samt att dom gillar att blitza med sina linebackers i mitten. Bakom det verkar dom främst spela ett zonförsvar.

I Västerås Roedeers så dressar vi 19 spelare till den här matchen då vi har några skador och bortresta spelare. Men vi har ändå tillräckligt många och bra spelare med för att det inte ska vara anledningen till utgången i matchen. I veckan har vi haft 3 bra träningar med god närvaro där vi lagt fokus på dom spel vi tror kommer fungera mot det vi sett av Örebro på film hittills. Samt på att gå igenom hur vi vill agera mot det Örebro gör bra på framförallt offense och i defenseboxen.

Matchen kommer troligen vinnas av det lag som vinner kampen på linjen samt undviker stora misstag oavsett om det är turnovers på offense eller missade tacklingar på defense som leder till stora spel. Båda lagen kommer till matchen med starka springspel och lite sämre passpel. Där den stora skillnaden är att Örebro spelar I-formation och har ett powerbaserat springspel medans Västerås spelar shotgun spread med ett mer optionbaserat springspel. Samtidigt gäller det för båda lagen att inte sova på passpelen som på inget sätt är ofarligt från något av lagen. För att vinna så behöver defense fortsätta stoppa run som dom gjort hittills men mot ett mycket tuffare motstånd. Offense måste undvika stora misstag och producera konstanta yards på marken och inte bara några enstaka stora spel som det var mycket av förra gången vi möttes. Samt fortsatt stabilt Special Teams spel.

Kuriosa: Senast Västerås och Örebro möttes på Arosvallen så vann Västerås med 22-8, men det är också ända gången vi besegrat Örebro på 5 försök (1-1-3). Nu på lördag går vi för 4-0 i serien och andra segern över Örebro.

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Sara Eklund
C: Emmie Rask
RG: Sara Ekström
RT: Caroline Wingård
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Elenor Hallin
Y: Natalia Edlund
WR: Malin Medin
WR: Linnea Strand

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Natalia Edlund
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Caroline Blom
R: Vilma Olsson
CB: Camilla Sjöberg
CB: Linnea Strand
FS: Elenor Hallin

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-07 18:45 - 19:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget
2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11