Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers @ Carlstad Crusaders 28/5 12:00 - Division 1 Dam

Imorgon söndag 28/5 åker Roedeers damlag (4:a) till Carlstad (3:a) för en borta match med stor betydelse för slutspelsracet. Västerås satsar på att komma in i vinnarspåret igen efter förlusten sist mot Örebro medans Carlstad hoppas bygga vidare på sin winning streak med 3 raka segrar utan insläppt poäng.

Förra matchen (förlust 6-40) var en tuff match mot regerande mästarna Örebro som också visade att dom fortsätter vara laget att slå för att vinna SM-guldet. Offense hade en överlag en tung dag även om vi stundtals kunde flytta bollen bra så gjorde vi lite för många små misstag för att kunna skapa konsekvent bra drives mot Örebro. Mycket är sånt vi kommit undan med mot lite sämre lag men blir direkt straffade för mot bättre motstånd. Några positivia saker vi tar med oss är att RB Vilma Olsson kommer tillbaka mer och mer från sin skada och hade en fin TD mot Örebro samt passningspelet som fungerade bra även om det var många korta passningar där QB Sara Göranzon satte 11 av 16 passningar.

Defense fick en tuff start då Örebro offense fick starta sin första drive långt ner på vår planhalva, efter en blockerad punt, som också resulterade i en tidig TD för dom. Känslan i efterhand är att vi hade lite för mycket respekt för Örebros stora OL vilket gjorde att vi blev lite passiva i duellerna med dom och då var vi inte tillräckligt stora och starka för att stå emot konsekvent i boxen.

Special Teams hade också dom en tyngre match än tidigare där vi bland annat fick en punt och en extrapoäng blockerade. Vi gav även upp lite för mycket yards på kickoff och fick inte ut tillräckligt från våran kickoff return heller. Vi korrigerade lite på punt som gjorde ett gott jobb resten av matchen.

Carlstad Crusaders spelar ett offense som har vissa likheter med vårat. Där dom alltid ställer upp i shotgun och oftast med en Twins uppställning. Den stora skillnaden är att dom använder sina slot receivers mycket mer i springspelet än vad vi gör. Där mycket av deras offense utgår från det spelet som brukar kallas för Jet-sweep och sen har dom tillräckligt många varianter på det för att hålla defense på tårna och inte bli förutsägbara. Dom är ganska balanserade mellan pass- och springspel och passar framförallt mycket mer än tidigare år då dom var väldigt springorienterade i anfallet. På defense så ställer dom upp i ett 4-4 eller 4-2-5 beroende på hur man definerar deras OLB. Dom spelar ett ganska aggressivt defense där dom båda blitzar på utsidan och i mitten bakom det spelar dom oftast något som ser ut att vara ett cover 3 eller cover 1.

Västerås Roedeers hade bye-week förra veckan vilket gav oss 2 veckor att förbereda oss för den här matchen. Vi har även utnyttjat tiden till att lägga in lite nytt på offense. Samt gjort lite justeringar med personal och uppställningar på special teams för att korrigera lite problemområden vi identifierade mot Örebro. På defense har vi lagt mycket fokus på vinklar och aggressivitet, vilket också var områden vi hade problem med mot Örebro. Vi kommer till matchen med 19 spelare men där det på OL är lite tunt med djupet samt att flera av dom kommer att behöva spela mycket åt båda håll. Annars så är humöret i truppen på topp trots förlusten mot Örebro och dom spelare som inledde säsongen skadade kommer allt närmare full form.

Matchen: På defense blir nyckeln till att stoppa deras offense att få stopp på deras Jet-sweeps samt vara disciplinerade på baksidan så vi inte går på några av deras varianter som dom kör utifrån den. Samt att våra LB / DB är på tårna mot deras passningsspel där dom både har stora / starka och snabba / kvicka receivers. På offense gäller det att vi sätter och håller våra blockar mot deras tunga DL men även att vi är med och plockar upp deras blitzar. Och att våra skillspelare skapar stora spel när chansen uppstår. Det är kanske en klyscha men den är oftast sann också, att dom som vinner kampen om line of scrimmage oftast också vinner matchen.

Kuriosa: Förra årets match vann Roedeers med 33-0 hemma på Arosvallen trots att laget spelade hela andra halvlek utan avbytare (12 spelare från start). Dock så ska vi komma ihåg att det här är en ny match mot ett vad jag tror är ett bättre Carlstad än ifjol.

 

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Sara Ekström
C: Emmie Rask
RG: Emelie Sjöholm
RT: Caroline Blom
QB: Sara Göranzon
RB: Vilma Olsson
J: Elenor Hallin
Y: Moa Toll
WR: Malin Medin
WR: Linnea Strand

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Natalia Edlund
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Vilma Olsson
R: Moa Toll
CB: Camilla Sjöberg
CB: Johanna Östlund
FS: Elenor Hallin
 

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-06 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-06 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-07 18:45 - 19:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget
2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget