Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers @ Jönköping Spartans 10/6 17:00 - Division 1 Dam

Idag åker Roedeers damlag (4:a) ner till Jönköping för match mot Spartans (6:a). I en oerhört viktig match för slutspelet, vinst och Roedeers är klara för slutspel men förlust och det kommer troligen krävas en vinst i sista matchen mot SMM för att ens komma till slutspel.

Förra matchen (förlust 13-17) var en tuff match som var jämn enda in i det sista där Roedeers fick en sista chans med 5 sekunder kvar efter att LB Linn Hjelt tagit en interception, tyvärr blev den sista passningen misslyckad. På offense var det RB Moa Toll som ledde vägen med 12 springspel för 70 yards och 2 mottagningar för 9 yards. Touchdownsen sprangs in av RB Elenor Hallin och QB Sara Göranzon som även satte 8 av 16 passningar.

Defense gjorde en bra match och skapade flera turnovers men gav även upp lite för många stora spel i passpel. Men Arlandas receivers gör också ett mycket bra jobb att fånga flera passningar trots att dom är bra täckta. På defense ledde LB/S Louise Engström totalt 11 tacklingar och 1 interception vägen tillsammans med NT Caroline Wingård med 5 tacklingar, 3 för förlust av yards, 1 sack och 1 forced fumble.

Jönköping Spartans kommer från att ha vunnit 2 matcher i rad (Göteborg & Limhamn) och har vid vinst fortfarande chansen på en slutspelsplats. Dom spelar ett offense som liknar vårat med en Twins uppställning och QB i shotgun som dom framförallt springer ur och passar korta snabba passar. På den offensiva linjen så verkar dom framförallt ha en stark vänster sida och det är också den sidan dom tenderar att attackera på mest. Defensivt har dom visat lite olika formationer och spel på dom filmer vi sett, men troligen kommer det ett ganska standard 4-4 som dom spelar cover 1 eller 3 ur.

Västerås Roedeers har haft en så där träningsvecka med flera spelare som varit lite krassliga och återhämtat sig från lite skavanker från Arlanda matchen, men vi hade en mycket bra sista träning i torsdags. Både RB Vilma Olsson och DE Alice Granvik som missade matchen mot Arlanda pga. skada har tränat i veckan och kommer troligen att kunna spela idag, men ett sista test kommer att göras på uppvärmningen. På defense har vi fått flytta runt lite på DL då både NT Caroline Wingård och DE Natalia Edlund saknas den här matchen.

Matchen kommer nog att avgöras av vilket lag som vinner kampen på linjen och kan göra säkra tacklingar på dom korta passpelen. Då båda lagen framförallt bygger sitt anfall på springspelet och korta passningar där det är tänkt mottagarna ska ta yards efter att ha fångat bollen. Så spelar våran defensebox som det brukar mot springspelen och vi säkrar upp tacklingar på dom korta passningarna samt undviker dom stora misstagen på offense och special teams är jag övertygad om att vi kommer åka från Jönköping med en vinst och säkrat slutspel.

Kuriosa: Lagen har bara möts en gång tidigare och det var i förra säsongens sista match då Roedeers vann med 12-0 hemma på Arosvallen i en direkt avgörande match för den sista slutspelsplatsen.

 

Troliga starters

Offense
LT: Caroline Blom
LG: Sara Eklund
C: Emmie Rask
RG: Emelie Sjöholm
RT: Elin Bengts
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Louise Engström
Y: Malin Medin
WR: Linnea Strand
WR: Sofia Bohm

Defense
DE: Maria Andersson Siikavuopio
DT: Sara Ekström
NT: Emelie Sjöholm
X: Sara Göranzon
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Linn Hjelt
R: Louise Engström
CB: Camilla Sjöberg
CB: Johanna Östlund
FS: Elenor Hallin

 

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget