Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers @ Stockholm Mean Machines 17/6 13:00 - Division 1 Dam

Idag åker Roedeers damlag (4:a) till Stockholm och Zinkensdamm för att ta sig an Mean Machines (3:a). Vinst och Roedeers säkrar 3:e platsen och deras bästa placering någonsin, förlust och klara seriesegrarna Örebro väntar i semifinalen. För dom som inte kan komma till Zinkensdamm kommer matchen stream live här. (https://saff.solidtango.com/live/div-1-damer-stockhom-mean-machines-vs-vasteras-roedeers-17-juni-kl-13-00)

Förra matchen (vinst 27-24) var en otroligt spännande match mot Jönköping som inte avgjordes förrän med c:a 30 sekunder kvar av matchen, när Roedeers defense kunde stoppa Spartans på 4:e försöket en bit in på Roedeers planhalva. Annars började anfallet knackigt för Västerås även om vi tog ledningen med 7-0 efter en 72 yards TD av RB Moa Toll. För sen tog Spartans över matchen allt mer och kunde med bara sekunder kvar av 1:a halvlek göra sin 2:a TD och ta ledningen med 12-7. Men när det behövdes som mest vid 24-14 underläge och bara c:a 5 minuter kvar så höjde sig både offense och defense ett par snäpp. Först slog RB Moa Toll till med en 75 yards TD och efter en misslyckad onside kick så tvingade defense fram en snabb 3 och ut för Jönköpings anfall. Efter en kort punt så fick offense ett mycket bra läge och bara några spel senare kunde RB Elenor Hallin springa in en TD och efter lyckad extrapoäng av K Louise Engström är ledning 27-24 ett faktum. På anfallet så var det Moa Toll som ledde vägen med 204 yards rushing och 3 TD.

Defense gjorde en match av varierande kvalitet där vi framförallt gav upp för många stora passpel. Men där dom sparade det bästa till sist när dom stoppade Jönköping effektiv och gav anfallet utmärkt läge på planen (som förvaltades genom den avgörande TD). Det var även defense som stängde matchen på Jönköpings sista drive när dom stoppade deras anfall på 4:e försöket med bara 30 sekunder kvar. På defense ledde LB Malin Medin (totalt 14 tacklingar & 1 interception) samt DE Alice Granvik (totalt 11 tacklingar och 2 sacks) vägen, även DT Sara Ekström förtjänar ett omnämnande med totalt 8 tacklingar varav 2 för förlust av yards. Alice hade också en viktig tackling på deras sista drive när hon jagade i fatt deras receiver på ett långt passpel längs sidlinjen.

Special Teams gjorde på det stora hela en mycket bra match (1 missad Punt efter en sned snap). K Louise Engström sätter 3 av 4 extra poäng som till sist är dom 3 poäng som är skillnaden för vinst. Vi lyckas med 1 av 2 onside kicks vilket är bra utdelning, det var även nära att vi lyckas återta.

Stockholm Mean Machines har haft 3 veckor på sig att förbereda sig för den här matchen då dom haft bye-week samt att Borås Rhinos tyvärr var tvungna att dra sig ur serien. Så det kommer garanterat vara ett välförberett Stockholm vi möter. Dom har precis som vi förlorat mot 1:an (Örebro) och 2:an (Arlanda) samt besegrat övriga lag i serien. Dom har dock gjort det med lite mer marginal och ligger därför före i serien. På anfallet har dom varierat en hel del med allt från I-formation med TE till Empty med 5 WR, men det dom verkar föredra är att spela Twins. Dom är balanserade på offense och både springer och passar bollen bra. Där dom förlitar sig lite mer på det som fungerar bäst för matchen helt enkelt. På defense så har dom vid olika tillfällen visat det mesta från mycket blitzar till att spela med 4 djupa passzoner, men även här så finns det tendenser till att dom föredrar att spela ett 4-3 med en cover 2 look.

Västerås Roedeers har haft en träningsvecka med fokus på att repetera det vi gjort hittills med målsättningen att minska misstagen som varit lite för många dom senaste matcherna. Vi har också haft en del sjukdomar som vi hoppas är kurerade nu. Vi har inte förberett något särskilt till Stockholm utan kommer att förlita oss på det vi gjort hittills och att vi gör det tillräckligt bra för att vinna.

Matchen: Nycklarna på anfallet blir att undvika dom negativa spelen så vi hela tiden skapar positiva yards då det kommer att bli tuffare att skapa dom stora spelen mot Stockholm än i många av dom tidigare matcherna. Vi kommer även att behöva få ut mer av vårt passpel än vi fått hittills på säsongen. På försvaret så är det att få stopp på deras springspel och på så sätt göra dom endimensionella på anfallet. Samt att hålla deras QB's i fickan när dom försöker rulla ut mot sidan, vilket dom gör en del och oftast gör det bra också. Jag förväntar mig en jämn match och då kan special teams bli extra avgörande, så där gäller det att vi fortsätter spela stabilt och undvika dom få misstag vi ändå gjort tidigare.

 

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Sara Eklund
C: Emmie Rask
RG: Caroline Wingård
RT: Caroline Blom
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Malin Medin
Y: Natalia Edlund
WR: Johanna Östlund
WR: Louise Engström

Defense
DE: Maria Andersson Siikavuopio
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Alice Granvik
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Natalia Edlund
R: Louise Engström
CB: Camilla Sjöberg
CB: Johanna Östlund
FS: Moa Toll

 

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-01-06 17:30 - 18:30
Gym Arosvallen U-15
2020-01-06 18:30 - 20:00
Fysträning Arosvallen Damlaget
2020-01-08 17:30 - 18:30
Gym Arosvallen U-15
2020-01-08 18:30 - 20:00
Fysträning Arosvallen Damlaget
2020-01-09 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-01-09 20:15 - 21:30
Fotbollsträning Plåthallen Seniorlaget