Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers @ Örebro Black Knights 1/7 13:00 - Division 1 Dam

Imorgon åker damlaget (4:a) till Örebro (1:a) och spelar SM-semifinal för 4:e året i rad. Där väntar match mor suveräna seriesegrarna Örebro Black Knights och matchen kommer att spelas på Behrn Arena. Vinst och det väntar SM-final, även den på Behrn Arena, förlust och säsongen är över för denna gång. För dom som inte har möjlighet att se matchen på plats så kommer den även streamas här: https://saff.solidtango.com/live/damer-div-1-semifinal-2017-orebro-black-knights-vs-vasteras-roedeers

Förra matchen (förlust 0-34) var en otroligt tung match på alla sätt och vis mot Stockholm. Vi gick in med goda förhoppningar om att kunna vinna och därmed säkra 3:e platsen i serien. Men inget ville riktigt fungera och det kändes helt enkelt som om vi inte var på tårna från början. Och sen lyckades vi aldrig ta oss in i matchen igen. Anfallet hade det tungt matchen igenom med båda missade blockar och tappade passningar. QB Sara Göranzon var den som gjorde bäst ifrån sig på anfallet där hon sprang själv för 61 yards på 13 försök och många bra passningar som våra receivers tyvärr inte lyckades få tag i.

Defense började matchen knackigt och hade problem att stoppa Stockholms springspel men spelade upp sig allt eftersom matchen gick. Tyvärr så gav några special teams missar Stockholm utmärkt läge ett par gånger i andra halvlek som dom kunde utnyttja. På defense var det NT Caroline Wingård, DE Alice Granvik och LB/S Louise Engström som ledde vägen med totalt 9 tacklingar vardera. LB Malin Medin stod för den enda turnovern när hon återhämtade en fumble.

Special Teams hade ingen av sina bättre matcher. På punt så hade vi 2 blockerade sparkar efter för korta snaps. Och på kickoff och kickoff return hade vi samma problem som offense och defense i början, att vi inte riktigt var där så vi missade blockar på return och blev lite för lätt blockade på kickoff.

Örebro Black Knights måste ses som klara favoriter i den här matchen då dom vann serien klart, är regerande mästarinnor samt vann förra mötet lagen emellan. På anfallet förväntar vi oss att dom gör det dom gjort hela året där dom främst spelar I-formation och springer bakom sin stora och aggressiva linje. Dom har i år passat mer än förra året och det är säkert något dom har jobbat ännu mer på, så vi kan nog vänta oss än lite mer passpel än i förra mötet. På försvaret så spelar dom 4-3 eller 4-4 där dom variera beroende på cover och vilken offensiv formation dom möter.

Västerås Roedeers har vi haft 2 veckor på oss att förbereda oss för den här matchen. Vi har jobbat in lite nya varianter på våra offensespel för att försöka ge dom något dom inte sett tidigare. På defense har vi jobbat mycket på att spela aggressivare och attackera deras blockerar mer, då vi i förra mötet tenderade att bli lite för passiva när vi skulle ta oss an deras OL. På Special Teams har vi framförallt jobbat med att korrigera dom misstag vi gjort dom senaste matcherna.

Matchen: För att lyckas i den här matchen kommer vi behöva göra ett bättre jobb på linjerna än vad vi gjorde båda i förra mötet och senast mot SMM. På anfallet behöver vi göra ett bättre jobb i blockeringsspelet både på OL och receivers samt att vi får tag i bollarna när vi har dom i händerna i passpelet. Klarar vi det och därmed ger våra skillspelare chansen att skapa stora spel samt undviker stora misstag som dåliga snapar och turnovers så ska vi ha goda chanser att göra poäng den här matchen. På försvaret handlar det framförallt om att vinna kampen i boxen. Om vi kan sakta ner deras springspel och skapa några stora spel och därmed få dom att köra lite mer spel som dom inte är helt bekväma med så har vi goda chanser att hålla nere poängen för deras anfall. På special teams handlar det framförallt om att undvika misstagen och spela säkert, men kan vi skapa något stort spel där så kan det vara väldigt viktigt för våra chanser att vinna i slutändan. Örebro får ses som ganska klara favoriter i den här matchen men kan vi höja oss 1-2 snäpp i alla 3 faserna mot senaste mötet så finns alla chanser att åka från Örebro med en seger och en SM-finalbiljett.

 

Troliga starters

Offense
LT: Caroline Blom
LG: Sara Eklund
C: Emmie Rask
RG: Emelie Sjöholm
RT: Caroline Wingård
QB: Sara Göranzon
RB: Moa Toll
J: Malin Medin
Y: Natalia Edlund
WR: Johanna Östlund
WR: Louise Engström

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Natalia Edlund
S: Malin Medin
M: Frida Björkenstam
W: Linn Hjelt
R: Louise Engström
CB: Sara Göranzon
CB: Johanna Östlund
FS: Moa Toll

 

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-07 18:45 - 19:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-07 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget
2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11