Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

En pokal till för U-13

I den gångna helgen gick Marvels Lucia cup av stapeln i Göteborg. Roedeers U-13 lag förstärkt av spelare ifrån Örebro Black Knights och Uppsala 86:rs var på plats för att försvara vinstpokalen ifrån förra året.

Första matchen var mot värdlaget Göteborg Marvels. Det blev en tuff och spännande match som inleddes lite skakigt och som kom att avgöras av att Roedeers lyckats få in fler extra poäng än Marvels. Vinst 20 – 22 och vidare mot Limhamn Griffins.

Match två stod mot ett mycket duktigt och dynamiskt spelande Limhamn Griffins som i sin första match besegrade Borås Rhinos med hela 0-42. Matchen stod till en början och vägde där båda lagen sökte grepp på varandra. Roedeers defense kunde effektivt störa Griffins. För ett tag kändes det som om momentet skiftade till Roedeers fördel. Men så kom några snabba turn overs och Limhamn kunde dra iväg. Matchen slutade med vinst för Griffins 6-20.

Match nummer tre och den sista för dagen var mot Borås. Roedeers kopplade snabbt ett fast grepp om matchen och dominerade den första halvleken både på anfallet och i försvaret och kunde snabbt skaffa sig en säker ledning. Andra halvlek inleddes lite skakigare vilket gjorde att Borås kunde knappa in lite, dock utan att riktigt kunna hota Roedeers. Vinst 18-42 för Roedeers.

Det var dags för lite välbehövlig vila och påfyllnad av energi depåerna. Söndagen inleddes med match mot Vållerenga Trolls, ett norskt lag som inte ännu vunnit en match men som hela tiden haft jämna steg med sina motståndare. Återigen visade Roedeers framfötterna direkt vid kick off och skaffade sig ett stadigt grepp om matchen. Trollen fick i andra halvlek energi ifrån några olyckliga flaggor som Roedeers drog på sig, men defense klev fram och visade trollen var skåpet skulle stå och stoppade effektivt deras anfall på Roedeers 5 yards linje. Vinst 22-0 och i och med att man bara förlorat en match i grundspelet var nu Roedeers i final mot Limhamn Griffins.

Finalen kom att domineras av ett mycket duktigt Limhamn Griffins. Roedeers spelade till en början ett mycket aggressivt defense i första halvlek, där vår nose Benjamin Perez ifrån ÖBK gång på gång kunde forcera den offensiva linjen och störa Griffins anfall. Dock så anpassade sig motståndarna snabbt och målskillnaden drog iväg fort. Limhamn vann finalen och därmed cupen med 40-0.

Stort grattis till Limhamn Griffins. Väl värda vinnare!

Roedeers kunde därmed för andra året i rad komma hem med en pokal och denna gång en silvermedalj. Förutom silver bärgades även en rad MVPs hem. Hjalmar Domert ÖBK och Benjamin Perez ÖBK tog hem två stycken vardera och Roedeers Gustav Lind tog en. Stort tack till alla coacher och ledare för ett fantastiskt engagemang. Ett stort tack även till alla föräldrar som var på plats och hejade på!

Vid pennan Fredrik Lind! GO ROEDEERS!!!