Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Inför Roedeers @ Stockholm Mean Machines 21/4 15:00 - Superserien Dam (n)

Då var det dags för omgång 2 av Superserien Dam norra och Västerås gästar fjolårsfinalisterna Stockholm Mean Machines på Zinkensdamms IP. Båda lagen vann sin första match, Västerås över Copenhagen Tomahawks med 20 - 0 och Stockholm över Arlanda Jets med 6 - 0.

Det var skönt att få spela match och därmed få en bättre bild av hur vi står oss. Vi gjorde överlag en bra match även om det begicks en del misstag i alla delar av spelet, men som ändå är rätt väntat i en premiärmatch. Köpenhamn gjorde en bra insats då det var deras första match någonsin och fortsätter dom utvecklas så kommer dom kunna ge flera lag bekymmer längre fram i serien.

Försvaret var den lagdel som levererade bäst med bland annat flera återhämtade fumbles och en interception (Sara Göranzon), men det var DE Alice Granvik som ledde vägen med 11,5 tacklingar (9 solo) varav 6,5 för förlust av yards och 2 framtvingade fumbles. På anfallet så var det mest springspel som gällde, men det var passpelet som levererade dom stora spelen där QB Sara Göranzon satte 4 av 6 passningar för 127 yards och 1 touchdown samt att hon själv sprang in ytterligare en TD. Även RB Elenor Hallin svarade för en bra insats med totalt 137 (68 på marken och 69 i luften) och 2 touchdowns.

I Stockholms vinst var det försvaret som ledde vägen, ett försvar som fullständigt stängde ner Arlandas springspel. Där ligger en stor utmaning för oss att lyckas etablera ett springspel och att på så sätt öppna upp ytor att passa på. På anfallet var det springspelet som gjorde det stora jobbet för Stockholm, men med lite mer flyt så hade dom även skapat flera stora passpel också. Det gäller att vi är på tårna i försvaret, så vi inte glömmer bort passpelet i våra försök att stoppa deras springspel.

Det här kommer bli den verkliga värdemätaren som visar hur vi ligger till den här säsongen. Dels då båda lagen har en match under bältet och har haft möjlighet att både utvärdera sin egen insats på film men även studera motståndet i förväg och dels då Stockholm är ett av Sveriges bästa lag och kan vi matcha upp bra mot dom så har vi goda chanser mot alla lag i serien. Nyckeln till segern i den här matchen tror jag kommer bli spelet i boxen, där det lag som kan springa bäst med bollen samt stoppa motståndarnas springspel kommer gå vinnande ur den här kampen.

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Emelie Sjöholm
C: Emmie Rask
RG: Caroline Wingård
RT: Elin Bengts
QB: Sara Göranzon
RB: Elenor Hallin
RB: Caroline Blom
WR: Malin Holmström
WR: Natalia Edlund
WR: Linnea Strand

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Maria Andersson Siikavuopio
S: Johanna Östlund
M: Caroline Blom
W: Natalia Edlund
R: Sara Göranzon
CB: Linnea Strand
CB: Lotta Rehn
FS: Elenor Hallin

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget