Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Matchrapport Roedeers - Arlanda Jets 29/4 - Superserien Dam (n)

I premiärmatchen på Arosvallen så var det bortalaget Arlanda Jets som tog hem segern med 0-31 (0-17) och därmed tog kommandot i jakten på slutspelsplatserna tillsammans med serieledande Stockholm.

 

Det var gästerna Arlanda som började med bollen och satte fart direkt med en bra 1:a försöksserie, där det framförallt var springspelet som tog dom framåt. Men när Roedeers försvar sätter stopp och tvingar fram ett 4:e försök så kliver duktige kickern Sabina Rydberg fram och sätter ett field goal för ledning med 0-3. Västerås anfall svarar direkt med egen lång försöksserie långt ner på Arlandas planhalva, men räcker inte hela vägen och Arlanda tar över bollen efter ett misslyckat 4:e försök. Efter det är det som båda lagens försvar som kliver fram och stoppar motståndarnas anfall gång på gång. Med bara några minuter kvar av halvleken så får Arlanda QB Erica Mörk fram en passning till WR Jenny Sagbrant springer ifrån Roedeers försvaret och ställningen är efter lyckad extrapoäng 0-10 med bara 2 minuter kvar av halvleken. Och när sen Västerås anfall tappar bollen på sin nästa försöksserie och ger Arlanda utmärkt läge på planen så utnyttjar gästerna läget och utökar ledningen till 0-17 efter ny passning från QB Erica Mörk till WR Jenny Sagbrant (extrapoängen lyckas).

 

Andra halvlek började med nytt ställningskrig på mittplan, där det är lagens försvar som visar upp bäst spel. Men med 4 minuter kvar av 3:e kvarten så mer eller mindre avgör Arlanda matchen när QB Erica Mörk hittar fram med en långpass till WR Sabina Rydberg som också sätter extrapoängen, 0-24. Efter en interception av Arlandas försvar så kan förre Roedeersspelaren Moa Toll, med c:a 2 minuter kvar av matchen, springa in med matchens sista touchdown, extrapoängen lyckas och fastställer slutresultatet till 0-31.

 

Överlag tycker jag att vi hänger med bra i första halvlek, även om vi fortfarande har vissa problem att få igång anfallet ordentligt. Det är några misstag på offense och special teams som sätter oss i dåligt läge i slutet av 1:a halvlek och så är vi inte riktigt med i passförsvaret vilket Arlanda gör ett bra jobb att utnyttja. Sen räcker inte orken till hela vägen i andra halvlek vilket bidrar till att poängen rinner iväg lite på slutet. Nu har vi spelledigt 2 helger i rad och ska försöka utnyttja den tiden till att trimma till spelet ytterligare, framförallt på anfallet. Så ska vi se till att göra en bättre andra halva på säsongen. - Robert Andersson, huvudtränare

 

 

Kalender

2020-05-11 18:00 - 18:30
Teori Arosvallen Damlaget
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-15
2020-05-11 18:00 - 19:30
Fotbollsträning Arosvallen U-13, U-11
2020-05-11 18:30 - 20:00
Fotboll Arosvallen Damlaget
2020-05-12 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-05-12 19:30 - 21:00
Fotbollsträning Arosvallen Seniorlaget