Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Dags för High school

Låt oss presentera Jesper Sandström 17 år. Han har spelat med oss i tre år och har under dom åren utvecklats oerhört mycket. Nu är det dags för ett nytt äventyr.

På onsdag den 11 juli bär det av till Texas, USA och spel på High school närmare bestämt Brook Hill High school. Och Jesper kommer jobba stenhårt för att ta en plats i the Guards. Det är en mycket bra skola både akademiskt och fotbollsmässigt och vann så sent som 2011 Texas state championship. Jesper har fått ett stipendium från skolan och har själv arbetet ihop en del av pengarna som behövdes för att kunna komma över och spela och gå i skolan. ATHLETES NOW, CHAMPIONS FOR LIFE är mottot för fotbolls laget.

Jesper kommer att växa och utvecklas som fotbollsspelare men framför allt som person under USA tiden och vi kommer med spänning följa Jespers resa och följa upp med reportage längs vägen. Vi passade också på att ge över några kepsar och T-shirts så han kan ge till sina nya kompisar i USA.

/// Christer Gangstad Ordförande Västerås Roedeers

Se nedan vad Jesper själv har att säga

Jag ville mest spela dator och satt framför skärmen många timmar per dag, på helgerna blev det dygnet runt och jag ”förslappade” mig rejält.
Idrott var inget intresse någon mer, jag hade brottats i VBK under flera år men tappade intresset succesivt när dataspelen tog över.
Min lillasyster Jonna ville börja spela Amerikansk fotboll och jag följde med på hennes träning och där träffade jag en av alla tränarna som sa att jag skulle prova och en kompis till pappa hade en son som spelade som tjatade på mig lite extra.
Jag var inte så sugen men jag gav det en chans.
Efter ett antal träningar var jag fast i Amerikansk fotboll, jag kände att jag orkade mer och byggde muskler.
Jag spelar idag i U17 och även med herrlaget (tränar med dem)
Mina positioner är D-line där jag spelat som nose och end och på O-line har jag spelat guard och tackle men har nog spelat och testat de flesta andra positioner också. Gillar att ha positionen guard.
Jag har prövat på många idrotter förr, men inte fastnat så för en sport som denna. Jag har spelat fotboll i VSK som knatte, men tycket inte så mycket om det. Började på VBK Brottning när jag var 6 år och fortsatte i 4 år, det var roligt och jag var duktig, men vid 8-års ålder placeras man i viktklass och då fick jag möta fler tekniskt bättre och äldre brottare, så sakta försvann gnistan med brottning.
Sen prövade jag på den otroligt spännande sporten pingis …men det var ju inte alls roligt, så jag hoppade på innebandy vilket jag spelade i drygt 1,5 år.
Jag har funnit massor av nya vänner i sporten, bra laganda och det har blivit mitt andra hem.
Har fått pris som matchens spelare på Dukes Tournament 2016.
Fått beröm av mina tränare väldigt mycket.
Har även tränat PeeWee under ett antal gånger.
Drömmen är ju NFL eller collage i USA, men vägen dit vet jag är tuff och att man får plugga hårt.
Nu har jag fått chansen att åka till Texas och Brookhill Highschool, där jag kommer få spela och studera under 1 år. Jag har fått stipendium (Schoalship) från skolan i USA så det känns bra.
Jag sökte flera skolor med hjälp av min pappa, vi skickade brev och filmer från Dukes till flera skolor och till slut kom ett samtal från Brookhill som sa att de ville träffa mig. Då åkte deras huvudtränare till Sverige och träffade mig i Stockholm, hur stort är inte det?
Vi pratade fotboll och annat i en timme, sen skrev jag på kan man säga.
Jag har fått studera redan hemma med engelska och fått lite skoluppgifter från USA, sen har man fått träna hårt för att klara av spelet ”Over there”.
Jag gjorde också en insamlingsida via nätet och fick genom den ihop 5000 från massa människor och även sponsring från andra håll.
Jag la alla mina sparade pengar på detta och sen fick man väl be sina föräldrar om ett bidrag också.
Så nu åker jag över i juli och jag hoppas att detta väcker intresse hos andra barn och unga att vilja spela för Roedeers, det är en sport som passar alla, stora som små, starka, smala och tunga.
Chansen är kanske lite enklare att komma vidare i en sport som inte är så stor som fotboll eller hockey. Eller så får man kämpa med skola och idrott så kommer man att lyckas.
 
Med vänliga hälsningar
Jesper Sandström

 

 

Kalender

2020-08-25 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-08-29 11:00
Djurgårdens IF - Västerås Roedeers Seniorlaget
2020-09-01 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-09-05 13:00 - 16:00
Norrköping Panthers - Västerås Roedeers Damlaget
2020-09-08 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15