Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Preview - Roedeers vs. Djurgårdens IF AF 1/6 15:00 - Division 1 Dam

Imorgon (lördag 1/6 15.00) så spelar damlaget sista hemmamatchen för året när Djurgården kommer till Arosvallen. Damlaget är obesegrade i serien hittills med 3 segrar efter 3 spelade matcher. Så kom och stötta damlaget till ytterligare en seger som även innebär att laget kommer gå igenom serien med bara vinster hemma på Vallen.

Förra matchen mot Djurgården slutade med vinst 14 - 0 till Västerås och även om slutresultatet var ganska jämnt så var matchbilden en helt annan. Västerås försvar gav inte Djurgården något utrymme alls och Djurgården tog bara 2 first downs och hade minus yards på offense över hela matchen. Men på anfallet hade vi det kämpigare och det var vår sämsta match för året anfallsmässigt. Där det framförallt var bestraffningar som ställde till det för oss, där vi hade över 100 yards i rena bestraffningsyards som sen kostade oss ytterligare över 100 yards i spel som inte räknades.

Sen förra matchen mot Djurgården har vi vunnit mot Köpenhamn med 26-6 och förra helgen var vi spellediga. Fokus på träningarna de 2 senaste veckorna har varit grunder, särskilt förra veckan då vi var spellediga. På försvaret har fokus varit på att bli lite bättre på det vi gjort hittills och bara fortsätta utvecklas som försvar och individuella spelare. På anfallet så har vi pratat mycket om att undvika just bestraffningar och det var en förbättring till Köpenhamnsmatchen, men det kan fortfarande bli bättre. Annars har fokus även här varit att bli bättre på det vi gör även om vi har slängt in en liten twist på några av våra basspel. Vad det är får ni förhoppningsvis se på matchen med gott resultat.

Jag förväntar mig ett bättre Djurgården till den här matchen då dem nu hunnit med att spela flera matcher vilket ger extra mycket då dem är ett nytt lag. För att vinna matchen behöver försvaret fortsätta spelat disciplinerat och hålla våra ansvar, då Djurgården visade upp ett framförallt bättre springspel på Kristianstad förra helgen. På anfallet är nyckeln att städa upp bland bestraffningarna och gör vi det så kommer poängen att komma.

Ses på vallen!

Robert Andersson
Huvudtränare

 

Kalender

2020-08-25 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-08-29 11:00
Djurgårdens IF - Västerås Roedeers Seniorlaget
2020-09-01 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-09-05 13:00 - 16:00
Norrköping Panthers - Västerås Roedeers Damlaget
2020-09-08 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15