Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Inför Västerås Roedeers @ Kristianstad Predators 2019-06-15 i division 1 dam

Då var det dags för årets sista seriematch för damlaget och då väntar en lång resa ner till Kristianstad. Matchen har i sig har ingen betydelse för slutställningen i serien för Västerås del då seriesegern säkrades efter segern i rysaren mot Göteborg Marvels förra helgen. Det betyder inte att matchen är betydelselös för det, då damlaget har chansen till att gå obesegrade ur serien med bara segrar för första gången någonsin. Så vi kommer köra full fart från första till sist spel för att säkra segern och säkra den perfekta avslutningen på en redan mycket lyckad säsong.

Förra matchen mot Göteborg (vinst 18-14) var en riktig nagelbitare där vi kunde göra den avgörande touchdownen med mindre än 2 minuter kvar. Där den avgörande sekvensen var på 4:e och 10 när TE Johanna Östlund fångar en 11 yards pass från QB Sara Göranzon, 2 spel senare kan RB Elenor Hallin springa in den avgörande TDn från 1 yards linjen.

Anfallet gjorde en stabil match där hällregnet ställde till det en del i första halvlek i kombination med att Göteborg gjort en del anpassningar i försvaret. Men samtidigt hade vi 2 passningar som var en hårsmån från att fångas i liknande lägen som i det avgörande läget som nämndes tidigare. Så vi kunde flytta bollen hela matchen och med marginalerna med oss hade vi kunnat göra ytterligare poäng.

Försvaret hade en del problem i första halvlek med Göteborgs anfallsspel som hade en bra variation mellan pass- och springspel, men i andra halvlek när allt skulle avgöras så höjde försvaret nivån och stängde ut Göteborg från att göra några fler poäng. Och den defensiva linjespelaren Caroline Wingård utsågs också till matchens spelare för Västerås.

Kristianstad vet vi inte så mycket om. Det är ett nytt lag för i år men dom har spelare som spelat tidigare, dels så spelade dom ihop med Limhamn förra säsongen samt att dom har fått några spelare från Stockholm Mean Machines när dom drog sig ur Superserien. Det lilla vi sett av dom så spelar dom ett anfall som liknar vårt, både formationsmässigt och med ett fokus på springspelet. Där dom bland annat har en stor FB som är svårtacklad och en snabb QB som springer själv med bollen en del. Försvarsmässigt spelade dom ett 3-3 men det var mot helt andra anfallsformationer än vad vi använder oss av, så där får vi se på lördag vilka anpassningar dom gör på försvaret.

Nyckeln till matchen blir att vi tar den på fullt allvar och inte tror att det är avgjord på förväg bara för att vi vunnit serien. Gör vi det vi ska och kan så är jag övertygad om att vinsten kommer. Underskattar vi dom och spelar på halvfart så kan vad som helst hända.

Troliga starters
Offense
QB Sara Göranzon, RB Rebecca Granqvist, FB Malin Medin, TE Johanna Östlund,
OL Caroline Wingård, Camilla Andersson, Emelie Sjöholm, Sara Ekström, Emmie Rask

Defense
DL Caroline Wingård, Emelie Sjöholm, Emmie Rask,
LB Malin Medin, Frida Björkenstam, Sara Göranzon,
DB Linnea Strand, Thilde Lindvall, Elenor Hallin

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

 

Kalender

2020-08-25 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-08-29 11:00
Djurgårdens IF - Västerås Roedeers Seniorlaget
2020-09-01 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15
2020-09-05 13:00 - 16:00
Norrköping Panthers - Västerås Roedeers Damlaget
2020-09-08 18:00 - 19:00
Gym Arosvallen U-15