Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Uppsala 86ers

Västerås Roedeers Uppsala 86ers
20   8
2014-05-25 11:00
Damlaget
Division 1 Dam
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchfilmer
Matchbilder

 

 
Roedeers vann slantsinglingen och valde att ta emot bollen. Uppsala började med en bra spark som la sig precis vid sidlinjen och efter lite tveksamheter vid returen var det dags för Västerås anfall att komma in på plan. Tyvärr så kommer vi ingenstans och blir tvungna att punta bort bollen på fjärde försöket. Uppsala börjar med några bra springspel och kommer ner på vår planhalva innan försvaret höjer sig ett snäpp och stoppar dom på fjärde försöket. Resten av första kvarten fortsätter på liknande sätt. Västerås får lite bättre fart på sitt anfallsspel och Uppsala fortsätter springa bra med lite passpel inblandat. Men inget av lagen är riktigt när att göra några poäng och första kvarten slutar 0 - 0.
Andra kvarten började som den första slutade, med bra försvarsspel från båda lagen. Halvvägs in får Västerås anfall upp farten och skapar en lång drive, som startades mitt på den egna planhalva, och som avslutas med att quarterback Elin Klang kastar en kort pass till Sara Jenderklint, som fintar bort några Uppsalaspelare, och springer in matchens första touchdown. Efter ett lyckat extrapoängsförsök, som springs in av Elenor Hallin, så är ställningen 8 - 0 till Västerås med 2:30 kvar av halvleken. Vilket också blir halvtidsresultatet.
Uppsala börjar med att ta emot bollen i andra halvlek, men stoppas effektivt av Västerås försvar. Västerås anfall fortsätter sen som dom avslutade första halvlek. Och efter att ha blandat några spring- och passpel, så får runningback Elenor Hallin bollen igen och kommer loss på vänsterkanten. Som slutar med att hon springer in en lång touchdown. Efter en misslyckad extrapoäng så är nu ställningen 14 - 0 till Västerås. Men Uppsala har inte gett upp och deras anfall kommer ut med ny energi. Dom flytta nu bollen effektivt på marken och när deras runningback kommer loss på högersidan så är reduceringen ett faktum och ställningen 14 - 8 efter en lyckad extrapoäng. Men Västerås anfall fortsätter trumma på som innan och tar sig på nästa drive långt ner på Uppsala's planhalva. Med 4 minuter kvar och bollen på Uppsala's 5 yardslinje så lurar Västerås anfall Uppsala och en relativt otäckt Sara Jenderklint kan fånga sin andra touchdown för matchen, återigen från quarterback Elin Klang. Extrapoängen misslyckas igen och det står nu 20 - 8 till Västerås, vilket står sig kvarten ut.
Fjärde kvarten börjar med ett ställningskrig där inget av försvaren vill ge med sig. Med mindre än halva fjärde kvarten kvar får Uppsala igång sitt anfallsspel rejält. Och med första och mål innanför 10 yardslinjen så hänger en reduceringstouchdown i luften för Uppsala. Västerås försvar visar nu att här blir det inga mer poäng och sätter effektivt stopp för Uppsala's anfall. Västerås försöker nu springa ut klockan men stoppas och tvingas punta på fjädre försöket. Och efter maximal otur med studsen så får Uppsala bollen på 20 yardslinjen och en utmärkt chans att skapa spänning i matchen. Men Västerås sätter stopp igen och försöker igen springa ut klockan. Uppsala använder sina timeouts för att ge sitt anfall en sista chans att göra poäng. Men på deras nästa spel så fumblas tossen till runningbacken och Västerås försvar snor åt sig bollen. Ett knä på matchens sista spel och denna historiska seger är ett faktum. Slutresultatet skrivs till 20 - 8 till Västerås.
Detta var alltså den första segern någonsin för Västerås Roedeers damlag och nu satsar vi så klart vidare mot nästa seger.
Vi tackar Uppsala 86ers för en hård och rolig match och ser fram emot returmatchen. I nästa omgång väntar en tuff bortamatch, mot förra årets SM-finalister Arlanda Jets, den 31/5 13:00 på Midgårdsvallen.
Poänggörare:
Sara Jenderklint 12p
Ellenor Hallin 8p

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Klang, Elin 13 22 136 10,5 1 2
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Jenderklint Göranzon, Sara 10 111 11,1 2 29
Medin, Malin 1 16 16,0 16
Hallin, Elenor 2 9 4,5 7
Springspel För Yds Med TD Lång
Hallin, Elenor 6 37 6,2 1 25
Klang, Elin 16 24 1,5 9
Jenderklint Göranzon, Sara 1 1 1,0 1
Olsson, Vilma 4 -9 -2,3
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Olsson, Vilma 7 3 -
Andersson, Camilla 5 5 -
Hallin, Elenor 4 1 1 10 10,0
Jenderklint Göranzon, Sara 3 7 - 1
Wingård, Caroline 3 1 -
Medin, Malin 3 -
Siikavuopio, Maria 2 8 - 1
Eklund, Sara 2 2 -
Klang, Elin 1 3 -
Lund, Anna 1 -
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Eklund, Sara 5
Hallin, Elenor 1