Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Carlstad Crusaders - Västerås Roedeers

Carlstad Crusaders Västerås Roedeers
0   22
2015-05-30 15:00
Damlaget
Div 1 Dam
Regementets IP
Karlstad

 

Q1
Roedeers börjar med bollen och tar en del yards med sina springspel, men efter några bestraffningar blir vi tvungna att punta bort bollen till Carlstad Crusaders. Det är defense som spelar bäst för båda lagen men det är Carlstad som är närmast att göra poäng. Då dom springer in en touchdown halvvägs in i quartern, men som döms bort pga. en illegal uppställning. Ställningen efter första quartern är 0 – 0.

Q2
Andra quartern börjar som den första med bra spel från båda lagens försvar. Efter en timeout och lite taktiksnack så får vi igång vår OL och då också hela vårt offense. Några spel senare springer Vilma Olsson orörd in årets första touchdown och efter lyckad extrapoängsspark av Linn Hjelt är ställning 0 – 8 (extrapoäng som sparkas ger 2 poäng i 8-manna fotboll). Men Crusaders kommer tillbaka och flyttar bollen bra, främst på marken genom duktige runningbacken #9. Med mindre än en minut kvar av halvleken så är dom nere på våran 5 yards linje. Men där sätter vårt defense, med hjälp av några bestraffningar, stopp och halvleken slutar med att Moa Toll tacklar deras RB #9 på en sweep. Halvtidsresultat 0 – 8.

Q3
Carlstad börjar andra halvlek med bollen men vårt defense stoppar dom effektivt. Efter en mycket bra punt av Crusaders så får vårt offense börja innanför våran egen 10 yardslinje. Nu visar Vilma Olsson framfötterna igen när hon tar en handoff rakt upp i mitten, bryter några tacklingar och sprintar sen 80 yards innan hon blir tacklad precis innan motståndarnas endzone. Maria Andersson Siikavuopio kommer in som RB och 2 springspel senare springer hon in matchens andra TD för Roedeers. Extrapoängen misslyckas efter en dålig snap och ställningen är nu 0 – 14. Resten av quartern är det defense som tar över och även om vi flyttar på bollen i anfallet så är det inte tillräckligt för att sätta några nya poäng. Ställningen 0 – 14 står sig quartern ut.
 
Q4
Sista quartern fortsätter med bra försvarsspel och det är den defensiva linjen som leder vägen för Roedeers med flera tacklingar, för förlust av yards, på Crusaders RB och QB. I slutet av quartern så sätter offense fart och efter ett par lyckade passningar, från quarterback Sara Jenderklint, först till TE Caroline Wingård för c:a 25 yards och några spel senare till WR Stina Vedberg för matchens tredje och sista TD. Efter lyckad spark, på extrapoängen, av Linn Hjelt är nu ställningen 0 – 22 med 35 sekunder kvar av matchen. Crusaders vill gärna avsluta med en egen TD och flyttar bollen bra både genom duktige RB #9 och genom några lyckade passningar, men dom kommer inte längre än till mittplan innan tiden är ute. Och slutresultatet fastställs till 0 – 22 och då är även Roedeers första seger för säsongen ett faktum.

Sammanfattning
Efter en trevande start så kommer den offensiva linjen, och då också offense, igång halvvägs in i den andra quartern. Vilma Olsson springer in säsongens första touchdown och efter lyckad extrapoäng av Linn Hjelt är ställningen 0 – 8. I andra halvlek springer Maria Andersson Siikavuopio in ytterliggare en TD och sen fångar Stina Vedberg en passning, från QB Sara Jenderklint, för matchens sista TD med 35 sekunder kvar. Linn Hjelt fastställer slutresultatet till 0 – 22 (0-0, 0-8, 0-6, 0-8) på den efterföljande extrapoängen.

Poänggörare Roedeers
Vilma Olsson 6p
Maria Andersson Siikavuopio 6p
Stina Vedberg 6p
Linn Hjelt 4p

Robert Andersson
Huvudtränare