Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Arlanda Jets

Västerås Roedeers Arlanda Jets
0   74
1998-05-23 13:00
Seniorlaget
Blåsbo IP
Vasagatan, Västerås

Pinsam hemmaförlust

Västerås Roedeers åkte på storstryk igår. Förlustsiffrorna mot Arlands Jets blev pinsamma 0-74.
Vi hade otur - hundra gånger, konstaterade headcoachen Thomas Willén ironiskt.

Västeråsarna hade aldrig tidigare förlorat så stort på hemmaplan. Däremot noterade Roedeers en ännu större förlust ifjol - 0-92 på bortaplan mot Stockholm Mean Machines i superserien.

Den här matchen kändes nästan lika lång som den ifjol suckar Thomas Willén.
Västerås Roedeers har hittills bara en vinst på fyra matcher i den amerikanska fotbollens norretta. Men Willén är inte speciellt orolig.
- Det är "go" i grabbarna. Alla vet att laget fortfarande är under uppbyggnad. Direkt efter förlusten sade killarna att KTh Osquars ska få sota för det här nästa helg.
Själva fighten på Blåsbo IP igår blev en skrattmatch. Västeråsarna lyckades göra alla misstag som går att göra. Arlandaspelarna behövde inte ens astränga sig föra att springa in med bollen i endzone.
Roedeers använde sig av två quarterbackar - Mike Gathier och Stefan Borell. Det gick lika dåligt för båda. De blev ideligen sackade och tvingades att kasta interception på grund av Jets hårda blitzar.
Nä, framåt fungerade ingenting. Lårskadade receivern Joakim "Joker" Tell fick händerna på en 43 yardspassning, Det var allt. Defensiven var inte mycket bättre den.
- Arlandakillarna fick springa igenom hur som helst, säger Thomas Willén. Headcoachen Thomas Willén var mycket besviken igår.
- De var urdåliga, visade ingen motivation alls. Det verkade som om de tog ut förlusten innan matchstart. Lika förgrymmad var Willén på Arlandaspelarnas attityd.
- De är ett bättre lag än oss. Ändå uppträder de osportsligt genom att skrika glåpord åt våra spelare. Arlandaspelarna betedde sig som snorungar.

Enda ljusglimten i Roedeers var outside linebackern Niklas Björklund. han smällde på motståndarna matchtiden ut, trots att han fick spela hårt tejpad på grund av en fotskada.
- Man måste ju ställa upp för laget och visa gott föredöme.
Björklund utsågs helt korrekt till matchens lirare i Roedeers.
- Kul att bli utsedd. Det hade varit ännu roligare om vi vunnit eller i alla fall inte förlorat så stort, konstaterar Niklas Björklund.

Det fanns faktiskt ytterligare en ljusglimt på Blåsbo IP igår. Västerås Roedeers U-16 lag besegrade nämligen Arlanda Jets ungdomsgäng i en förmatch till seniordrabbningen - med hela 34-8. Stor matchhjälte var Christopher Rimér sotd rö fem touchdowns. Alltid något att gädja sig åt.

Roedeers-Arlanda 0-74
(0-16,0-14,0-20,0-24)
Poäng Arlanda: Magnus Sehlan 28, Knut Lövgren 25, Stefan Axelsson 14, Magnus Axelsson 7
Publik: 150

(Ur VLT 25 maj 1998)

Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Björklund, Niklas 8 5 -