Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Uppsala 86ers

Västerås Roedeers Uppsala 86ers
38   22
2011-05-22 17:00
Seniorlaget
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchfilmer
Matchbilder
Foto: Robban Rönnkvist
Foto: Robban Rönnkvist - Erik Hell
Foto: Robban Rönnkvist
Foto: Robban Rönnkvist - Sebastian Gauthier

Historisk seger! 38-22

Matchen började trevande och det var framförallt lagens defense som fick visa upp sig. Lagen turades om att ha korta driver på offense. Hela första quartern gick i detta tecken och slutade 0-0. 

I den andra quartern började det hända saker och det var hemmalaget Roedeers som först fick sätta upp 6 poäng på tavlan! Detta skedde efter en drive som avslutades med att QB Sebastian Thuné hittade till, för dagen, recievern Kevin Sundström. Kevin kunde i ett trängt läge fånga in bollen och konstatera att det stod 6-0 till Roedeers. Efterföljande spark misslyckades.

Detta blev konstigt nog en väckarklocka för Uppsala som tog över kommandot i matchen och kunde gå hela vägen ned och göra touchdown. De kunde dessutom sätta extrapoängen med ett springspel och ta över ledningen med 6-8.

Ytterligare några driver senare så var det dags igen för Uppsala att ta sig hela vägen ner till Roedeers endzone, denna gång missade de extrapoängen och ökade på sin ledning med 6-14.

Nu var det inte så mycket kvar av halvleken men Roedeers kunde ta vara på denna korta tid och via en passning igen till Kevin Sundström från Sebastian Thuné så reducerade Roedeers Uppsalas ledning till 12-14 precis innan halvlek.

 

Efter halvtidsvilan så var det dags för Uppsala att få börja med bollen.

Efter bara det andra spelet så fumlar de med bollen och ett piggt och vaket defense från Roedeers kunde ta över besittningen. Här skulle Roedeers offense visa sig vara otroligt effektiva och gick raskt ner till Uppsalas endzone och tog över ledningen i matchen efter ytterligare en passningen från landslagets QB Sebastian Thuné. Denna gång var det Sebastian Gauthier som fångade bollen i trängt läge och slet sig fri och sprintade in i endzone! Touchdown för Roedeers, när sedan extrapoängsförsöket lyckades med en passning till Kevin Sundström så var ledningen 20-14.

När kickoffen hade gått och Uppsalas offense kommer in igen så känns det som en repris på förra drivern. Roedeers defense stressar Uppsala till en till tappad boll och kan ta över kommandot.

Dirigenten Thuné kommer in och gör processen kort med Uppsalas defense. Denna gång är det Erik Hell som springer in med bollen och gör dagens fjärde touchdown för Roedeers. Extrapoängen misslyckas igen och ställningen är 26-14. 

Senare i samma quarter kan Roedeers utnyttja ännu en förlorad boll från Uppsala. På den nästkommande drive så sätter Roedeers offense upp för en passning till en helt fri Daniel Carlmatz som enkelt springer in den för lagets femte touchdown, 32-14! Ännu en gång misslyckades extrapoängen. 

Erik Hell exploderade verkligen denna quarter och gjorde många bra rusher. Tyvärr blir han tacklad så hårt att hjälmen flyger av och han hamnar underst i en hög och blir liggandes kvar där. Oron sprider sig och matchläkaren bestämmer sig för att tillkalla en ambulans som tar med Erik till sjukhuset. Dessbättre visades sig att det räckte med fyra stygn på kinden och ingen förmodad hjärnskakning.

I fjärde quartern lyckas Uppsala reducera ställningen till 32-22 och ett misstag från Roedeers offense gör att  Uppsala får tillbaka bollen och kan göra några bra spel innan de återigen fumlar med bollen och Rikard Robbins tar upp den och springer 85 yards för lagets sjätte och sista touchdown, 38-22!

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Thuné, Sebastian 11 28 155 14,1 2 4
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Gauthier, Sebastian 4 91 22,8 1 36
Carlmatz, Daniel 3 50 16,7 1 42
Sundström, Kevin 2 19 9,5 2 15
Hell, Erik 1 -2 -2,0 -2
Robbins, Rikard 1 -3 -3,0 -3
Springspel För Yds Med TD Lång
Hell, Erik 10 53 5,3 1 16
Thuné, Sebastian 14 18 1,3 9
Karlsson, Oskar 9 15 1,7 9
Rosenholm, Mårten 2 7 3,5 5
Robbins, Rikard 3 6 2,0 6
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Robbins, Rikard 3 2 85 - 1 2
Hedlén, Jonas 3 1 -
Ringström, Filip 3 1 -
Andersson, Niklas 2 5 - 1
Rosenholm, Mårten 2 4 - 1
Karlsson, Oskar 2 1 - 1
Gauthier, Sebastian 2 -
Thuné, Sebastian 1 1 -
Tenghamn, Markus 1 1 -
Reichstein, Alex 1 -
Sandell, Kristian 1 1 - 1
Hell, Erik 1 5 5,0
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Sundström, Kevin 1