Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Gefle Red Devils - Västerås Roedeers

Gefle Red Devils Västerås Roedeers
26   20
2011-08-06 13:00
Seniorlaget
Nynäs IP
Gävle
Matchfilmer

Matchen började med vårt offense och redan på andra spelet slog Thuné upp sin knäskada som han fick innan sommaruppehållet. Nu skulle det inte märkas under matchen eftersom Kevin Sundström gjorde ett fantastiskt jobb som ersättare, här har vi en QB som kan gå långt! Han började med en kortpass och sedan var det fjärde försöket och vi fick punta bollen.

Gävle började på sin 30 yardslinje och fumblade första försöket men lyckades ta tillbaka bollen. På andra försöket får Markus Seger bollen och tråcklar sig igenom defense 70 yards och springer in för en TD. Han sätter även 2 poängs försöket.

8-0.

 

Kevin Holland gör en bra KOR på 25 yards och Roedeers börjar sin andra drive på egen 40 yardslinjen.

Roedeers börjar bra men och tar sig fram till en first down innan det blir stopp, bl.a. beroende på en blitz och dålig snap. Punten blir kort och Gävle får börja på mittplan.

På det tredje spelet släpper defense till ett stort spel igen, denna gång på fullbacken som springer för 30 yards till 3 yardslinjen och där tar det bara två spel så är det TD för Gävle men med missad extrapoäng. 14-0.

 

Philip Haag gör en bra KOR på 35 yards och Offense får börja på egen 45 yardslinjen. Efter två snygga springspel av Kevin Sundström och två flaggor (defense offside och passningsstörning) på 20 yards så är offense nere på Gävles 20 yardslinje. Tyvärr kastar Kevin en interception och Gävle får sätta in sitt anfall på egen 5 yardslinje.

Nu faller det sig så lyckligt för vår del att Gävle också kastar en interception som Rikard Robbins plockar upp och avancerar 15 yards!

Roedeers får sätta in sitt offense igen nu på Gävles 5 yardslinje.

Redan på första försöket springer Kevin själv in bollen för en TD. Kristian Sandell sätter säkert extrapoängssparken. 14-7.

Efter Gävles KOR är det slut på första quartern.

 

Gävle sätter in sitt anfall och fortsätter nöta med springspel och framförallt counter men defense har börjat lära sig detta och sätter bättre tryck. Första försöket får Gävle 5 yards och det andra försöket blir snappen för hög och Sebastian Gauthier dyker på bollen som nu är nere på Gävles 10 yardlinje, tyvärr drar han också på sig ett personligt regelbrott och Roedeers får backa 15 yard.

 

Offense kommer in och börjar på Gävles 25 yardslinjen.

Kevin börjar bra med ett eget springspel på 6 yard och en passning till Jacob Händestam som inte ger någon yard. På tredje försöket är snappen för hög och Kevin måste hoppa för att få tag på den och innan han har fått ordning på bollen så är han jagad av två Gävlekillar som också lyckas slå bollen ur händerna på Kevin och Gävle får bollen.

 

Gävle kommer in och börjar sin 5:e drive för dagen. Sin vana trogen springer de, först med Seger för 12 yards på en sweep, sedan fullback i mitten för 7 yards. Tredje spelet kallas tillbaka för en holding och det var tur för Seger sprang ner till Roedeers 3 yardlinje. Nu, nästan halva vägen in i matchen börjar defense spela upp sig och få stopp på Gävles springspel. De nästkommande två springspelen stoppar defense effektivt och de blir tvungna att punta bollen. Återigen är snappen för hög och Philip Haag kan springa och ta den.

 

Roedeers offense kommer återigen in nu på Gävles 32 yardlinje men lyckas inte göra någonting på denna drive utan Gävle tar över bollen efter fyra försök på egen 26 yardslinjen.

 

Nu har Roedeers defense steppat upp och stoppar de två nästkommande springspelen med bl.a. bra tackling av Philip Haag. På tredje försöket skickar Gävle iväg en långpass som Daniel Carlmatz tar interception på!

 

Nästa drive (6:e) blandar offense spring och passpel bra. Roedeers börjar på egen 44 yardlinje och Kevin springer, Kevin passar och till slut så springer Kevin in bollen från Gävles 13 yardlinje till en TD! 

Kristian Sandell kickar säkert in extrapoängen. 14-14

Halvlek

 

Andra halvlek börjar tyvärr som den första, Roedeers defense är inte riktigt på tå. Defense släpper till 46 yards på de tre första spelen och alla på springspel... Därefter blir det mycket bättre och det blir tvärstopp för Gävle på Roedeers 16 yardlinje.

 

Offense kommer in och börjar tugga sig neråt i planen, allt går bra tills ett misstag från centern som gör en för hög snap när laget är nere på Gävles 31 yardlinje. Gävle lyckas ta den och kan sätta in sitt anfall.

 

Återigen visar defense att de kan bättre och stoppar Gävles anfall distinkt, de får bara 3 spel och en punt.

 

Roedeers offense kommer in och börjar ta mark igen genom passningar och springspel men när det bara är 1 yard kvar till first down så lyckas Gävles defense stoppa Roedeers helt och ta över bollen.

 

Quarter 4

På grund av att Roedeers försökte gå på fjärde försöket så får Gävle börja i en bra position, Roedeers 34 yardlinje. Efter fyra springspel och en facemask (15 yards bestraffning för Roedeers) var det en TD för Gävle. 20-14

 

Nästa drive för Roedeers blev fyra och ut, lika med Gävles drive därefter, fyra och ut. Roedeers drive därefter blev lite bättre men slutade med att Gävle fick ta över bollen på Roedeers 44 yardlinje.

Härifrån behövde Gävles offense bara 5 spel för att göra ytterligare en TD på den alltmer tröttnande defense styrkan. 26-14.

 

Offense gav inte upp utan kunde efter en snygg drive reducera till 26-20. 

8 sekunder kvar av matchen försöker Roedeers naturligvis sig på en onside kick med den misslyckas och med det kunde Gävle downa ut matchen.

 

Poäng Roedeers

Kevin Sundström 12

Rikard Robbins 6

Kristian Sandell 2

 

I förlorar mörkret finns det trots allt lite ljus att ta med sig och det var. 

Kevin Sundström som kommer in och dominerar matchen. 

Philip Haag som helt orädd plockar massor med yards på offense och tacklar stenhårt på defense.

Rikard Robbins som är mycket stabil som safety.

 

Alla i laget stod upp och kämpade bra trots bara 17 man. 

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Sundström, Kevin 14 26 88 6,3 1 1
Thuné, Sebastian 2 -
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Carlmatz, Daniel 7 49 7,0 17
Gauthier, Sebastian 3 20 6,7 7
Robbins, Rikard 1 13 13,0 1 13
Händestam, Jacob 3 7 2,3 4
Springspel För Yds Med TD Lång
Haag, Philip 10 71 7,1 24
Sundström, Kevin 21 54 2,6 2 21
Robbins, Rikard 1 5 5,0 5
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Robbins, Rikard 5 4 1 -
Haag, Philip 3 - 1
Rosenholm, Mårten 2 4 -
Andersson, Niklas 2 3 -
Karlsson, Oskar 2 -
Reichstein, Alex 1 3 -
Sandell, Kristian 1 1 -
Andersson, Robert 1 1 -
Gauthier, Sebastian 1 - 1
Tenghamn, Markus 1 -
Gangstad, Christer 1 -
Eriksson, Eddie 1 -
Carlmatz, Daniel 1 -
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Sandell, Kristian 2