Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Gefle Red Devils

Västerås Roedeers Gefle Red Devils
28   7
2012-05-27 14:00
Seniorlaget
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchfilmer

Västerås vann premiären över Gefle Red Devils med 28-7 (14-0)

Matchrapport Gefle Red Devils @ Västerås Roedeers, Söndag 27/5 2012

Gefle kom på besök till ett soligt och varmt Västerås för att spela en tajt match i Div 1 Norra.

Västerås satte ribban redan från start och marscherade ner för planen på första driven och satte upp 7 poäng på tavlan direkt, en bra blandning av pass och springspel satte upp TD passet från Kevin Sundström till Joel Bygg och 6 poäng var ett faktum, Kristian Sandell satte säkert efterpoängaren.

Roedeers kickade av och gjorde en bra kick off som gör att Gefle får starta sitt anfall långt ner på sin sida. Något förvånade så börjar Gefle sitt anfall med att försöka passa men utan någon större lycka, efter tre misslyckade försök att ta sig framåt så puntade Gefle bort bollen.

Roedeers returnerade den bra och fick starta mitt på plan, efter några skift byten och bestraffningar på planen så var Roedeers åter på väg ner på Gefles planhalva. Driven slutade med en snygg passning från Kevin Sundström till Marlon Escobar för en ny TD, Kristian Sandell satte åter igen extrapoängen och resultatet var nu 14-0. Roedeers försvar har spelat grymt bra i första halvlek och inte gett Gefle några stora spel, de flesta yards har de själva gett Gefle genom ett antal egna bestraffningar.

Halvtids resultat 14-0.

Andra halvlek startade bra för Roedeers del, efter en mycket bra kickoff från Roedeers så startar Gefles sitt anfall från sin 20:e yardlinje. Genom bra tryck från Roedeers försvar framtvingar de en fumble från Gefle som Rikard Robbins lägger vantarna på.

Anfallet behövde sedan bara två springspel innan det var dags för en ny TD, denna gång signerat Philip Haag. Extrapoängen satt som vanlig genom en bra kick av Kristian Sandell och resultatet 21-0 var ett faktum.

Roedeers försvar fortsätter att spela bra och har endast vi något tillfällen gett Gefle något stort spel så här lång i matchen, Gefle återgår nu till sitt tunga springspel och tar ett par first downs. Efter att Roedeers lyckats stoppa Gefle nere på sin planhalva kommer anfallet in och matar på, efter något spel så kommer dagens enda interception från Kevin Sundström.

Gefle startar från sin 40:e och får lite luft under vingarna och tar sig hela vägen för en TD med efterföljande godkänd kick. Resultatet skrivs då till 21-7.

En bit in i 4:e kvarten efter att lagen haft bollen en varsin gång så sätter Roedeers fart och flyttar boll igen, det håller dock på att bli stopp ner på Gefles 26:e yard linje.

Det är 4:e och 20 och Roedeers går för det, en snygg passning från Kevin Sundström fram till Joel Bygg i End zone och Joels andra TD för dagen är ett faktum, Kristian Sandell sätter efterpoängsförsöket och 28-7 när det är 7.24 kvar av matchen.

Efter Kickoff och en return från Gefle så är det åter dags för deras anfall att arbeta, Gefle tar ett par first downs innan Reodeers försvar stoppar anfallet på sin egen 7 yards linje. Nu är det inte mycket kvar på match klockan så Roedeers gör några springspel och låter klockan rinna ut.

Västerås Roedeers besegrar därmed Seriesegertippade Gefle Red Devils i sin serie premier hemma på Arosvallen med 28-7.

Coach Micke Göranzon är mycket nöjd med resultatet men säger samtidigt att vi gav Gefle alldeles för mycket bestraffning yards, det måste bli bättre till nästa match.

De lite drygt 300 besökarna fick se en bra match i gassande solsken och ett kul matcharrangemang med Cheerleaders, HD åkare och ansiktsmålning för våra yngre besökare och fans.

 

Poäng:
Joel Bygg 12p
Marlon Escobar 6p
Philip Haag 6p
Kristian Sandell 4p

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Sundström, Kevin 11 24 152 13,8 1 3
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Bygg, Joel 7 75 10,7 2 35
Escobar, Marlon 2 44 22,0 1 39
Gauthier, Sebastian 1 22 22,0 22
Holland, Kevin 1 11 11,0 11
Haag, Philip 1 4 4,0 4
Springspel För Yds Med TD Lång
Haag, Philip 9 104 11,6 1 28
Eriksson, Eddie 7 34 4,9 11
Gauthier, Sebastian 2 13 6,5 7
Sundström, Kevin 2 -10 -5,0
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Haag, Philip 5 1 -
Robbins, Rikard 3 4 1 - 1
Gauthier, Sebastian 3 3 -
Andersson, Niklas 2 5 -
Escobar, Marlon 2 1 -
Rosenholm, Mårten 2 1 -
Engberg, Philip 2 1 -
Eriksson, Eddie 1 1 1 -
Ringström, Filip 1 -
Mötsch, Alexander 1 -
Edlund, Jonas 1 -
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Sandell, Kristian 4