Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Westerbotten Huskies - Västerås Roedeers

Umeå AFC Västerås Roedeers
0   54
2012-06-16 13:00
Seniorlaget
Dragonens Konstgräs
Umeå
Matchfilmer
Matchbilder

Westerbotten Huskies – Västerås Roedeers

 

Roedeers åkte upp till Umeå på fredagen och tog in på hotell.  Vi hade gott om tid på lördagen då matchen började 13.00. Laget var ute på en gemensam morgonpromenad för att sedan äta frukost. Väl efter frukosten checkade vi ut och hämtade Kim Näslund vid flyget eftersom han var tvungen att jobba på fredagskvällen.

 

Matchen startade med att Västerås fick göra en kickoff efter att ha förlorat slantsinglingen. Defense gjorde som de har gjort hela säsongen och stoppade motståndarnas offense effektivt. Westerbotten fick bara tre spel och sedan var de tvungna att punta bollen. Punten blir helt misslyckad och kommer inte ens iväg utan de tappar 20 yards. Roedeers offense kommer in långt ner på Westerbottens sida. Laget behöver bara ett spel, en pass till Philip Engberg. Philip Haag springer sedan in extrapoängen och Roedeers leder med 8-0.

Nästa Westerbottens offensedrive stoppas också effektivt av Roedeers defense men vid efterföljande punt så går det inte bättre än att det tar på en Roedeersspelare och Westerbotten lyckas ta tillbaka bollen. Denna gång nere på Roedeers 35 yardlinje.

Roedeers defense tänker inte släppa till någonting utan stoppar återigen drivern. Vid fjärde försöket prövar Westerbotten att passa bollen istället för att punta och då passar Kevin Holland på att ta en interception och springer hela vägen ner, 80 yards, för en touchdown. Extrapoängen tar QB Kevin Sundström själv hand om och springer in 2 poäng.

Ledning för Roedeers med 16-0 efter bara ett (1) offensensivt spel.

Nästa drive för Westerbotten liknar de första och Roedeers stoppar dem men gör sig skyldig till en passningsstörning  och Westerbotten får sin första ”first down”. De lyckas dock inte göra någonting med den utan bollen går över till Roedeers efter ett misslyckat fjärde försök. Efter några passpel till olika receivrar så är Q1 slut.

 

Lagen byter sida och det första spelet i Q2 är en passning till Marlon Escobar som han själv avancerar 32 yards till en touchdown, 22-0!

Extrapoängen försöker Eddie Eriksson springa in men blir effektivt stoppat av Westerbottens försvar.

På den efterföljande kickoff returen gör Westerbottens sitt bästa spel för dagen. De lyckas returnera bollen till Roedeers 25 yardlinje. Återigen kliver defense fram och stoppar deras offense helt. De fyra spelen ger ingenting och Roedeers offense kliver in på planen igen. Offense blandar spelen väl och varvar med passningar till Marlon och Kevin Holland och springspel på Philip Haag. Väl nere på Westerbottens 35 yardlinje gör Kevin Sundström ett av sina få misstag i matchen då han under hård press passar bollen till en interception.

Westerbottens offense kommer in och gör som de gjort hittills under matchen,, dvs ingenting! På sitt fjärde försök ska de punta men bollen går över puntern för andra gången i matchen. Roedeers får börja på deras 6 yardlinje. Offense behöver bara ett spel, passning till Marlon Escobar, och det är 28-0. Extrapoängen är en passning till Kevin Holland som defense  tacklar ner, ingen poäng.

Innan halvleksvilan lyckas Westerbotten att få sin första ”first down” på ett eget spel, en passning som går fram. Efterföljande spel stoppas av Roedeers defense och halvleken är slut.

 

Andra halvlek börjar med att Roedeers tar emot bollen och gör tre spel på Philip Haag, två springspel och ett passpel som ger sammanlagt 28 yards innan det är dags för en passning till Kevin Holland och TD! Extrapoängen blir en missad passning till Kevin Holland

Nästkommande offensiva drive från Westerbotten följer samma mönster och det blir tre och ut. Denna gång får de i alla fall iväg punten och det blir Roedeers boll.

Fyra spel senare, ett 35 yards springspel av Haag och en passning till Philip Engberg gör att Philip Haag kan springa in Roedeers 6:e TD, 40-0. Extrapoängen misslyckas.

Q3 slutar med att Westebotten får en ”first down” på en passningsstörning.

20 yardslinje. Då kliver Kevin Holland fram för sin andra interception för dagen och tar bollen 2 yards in i egen endzone och gör dagens spel genom att springa hela vägen ner till en touchdown, 102 yards! Extrapoängen är en passning till Marlon Escobar som gör 2 poäng, 48-0.

Westerbotten kliver in och gör sitt bästa offensiva spel under matchen genom en passning på 30 yards. Därefter stoppas de och bollen går över till Roedeers offense.

Efter några bra passpel och långa springspel av Philip Haag så är Roedeers nere på Westerbottens 5 yardlinje och en passning till Philip Engberg gör ställningen till 54-0. Extrapoängen misslyckas och därefter gör inte Westerbotten någonting på sin drive utan bollen går över till Roedeers som väljer att knäa ut matchen!

 

Sammantaget kan man säga att hela laget spelade mycket bra! Det är svårt att ta ut några speciella killar då alla bidrog till denna stora seger men det ska nämnas att Alex Eriksson spelade sin första match från start och gjorde det mycket bra med många fina tacklingar. Två interception för touchdowns måste också nämnas som Kevin Holland gjorde.

Nu har laget ledigt i juli för att 4 augusti åka till Gävle och spela årets förmodade svåraste match.

 

Poänggörare:

Kevin Holland 18

Marlon Escobar 14

Philip Engberg 12

Philip Haag 8

Kevin Sundström 2

 

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Sundström, Kevin 15 17 204 13,6 1 5
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Bygg, Joel 6 115 19,2 2 28
Escobar, Marlon 3 45 15,0 2 35
Holland, Kevin 3 34 11,3 1 21
Engberg, Philip 2 6 3,0 7
Haag, Philip 1 4 4,0 4
Springspel För Yds Med TD Lång
Haag, Philip 9 126 14,0 1 36
Sundström, Kevin 2 7 3,5 5
Eriksson, Eddie 2 -7 -3,5
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Eriksson, Eddie 3 3 - 1
Eriksson, Alexander 3 3 -
Törnblom, Erik 2 4 1 -
Näslund, Kim 2 4 1 - 1
Holland, Kevin 2 2 183 91,5 2
Haag, Philip 2 -
Urbina, Victor 1 3 -
Bygg, Joel 1 2 -
Andersson, Robert 1 1 -
Escobar, Marlon 1 -
Andersson, Niklas 4 -
Engberg, Philip 3 - 1
Rönnkvist, Robert 2 -
Marouf, Zijr 2 -
Romo, Danilo 1 -
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Sundström, Kevin 1
Escobar, Marlon 1