Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Kristianstad Predators

Västerås Roedeers Kristianstad Predators
7   30
2012-09-22 17:00
Seniorlaget
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchfilmer

 

Vi startade vår första drive med några bra passningsspel som gav oss ett nytt första försök men där tog det snart stopp, vi fick sparka bort bollen och Kristianstad  får starta sitt anfall på sin egen 42:a yardlinje. 
Västerås försvar gör 3 riktigt bra stopp och Kristianstad har 4:e och 1 yard att ta sig för 4 nya försök  då vi gör ett misstag och missar en tackling i deras bakfällt som sedan resulterar i en 42 yard rush för Predators nertill vår 7:e. Väl där så passar vi på att dra på oss en bestraffning på försvaret så de får 1:a och 2 på våran 2:a yard linje. Några springförsök senare så sitter deras första TD och 0-6 är ett faktum, efterpoängsförsöket misslyckas.

Vi startar sedan anfallet från vår 30:e med en bestraffning för spelfördröjning,  3 spel senare så kastar Kevin Sundström  dagens första interception och Kristianstad får ta över med sitt anfall på sin 47:e.
Roedeers försvar kommer in och gör ett bra jobb som gör att Predators måste sparka bort bollen efter 3 försök, sparken var jättebra så Roedeers fick starta på sin egen 3:e yardlinje, efter en ofullständig passning på första försöket så tacklas Västerås Kevin Sundström i vårt egna målområde och 0-8 var ett faktum.

Vi hade såhär lång inte någon lycka på vårt anfall, anfallslinjen hade stora problem med Kristianstads försvarslinje och blitzande linjebackar, det blev 3 och ut på nästa drive.  Efter att lagen bytt anfall och försvar med varandra någon gång så var det dags för Kristianstads 2:a TD för dagen, efterpoängsförsöket misslyckades so ställningen var nu 0-14.

Efter några justeringar i slutet av 1:a kvarten så började vi att flytta bollen hyggligt i vårt anfall,  vårt försvar kommer in och gör ett bra jobb igen som resulterar i en interception av Philip Haag. Nu var vi på gång och jobbade oss ner på Kristianstads planhalva, det tog bara 7 spel så satt vår första TD  genom en passning från Kevin Sundström till Sebastian Gauthier, Kristian Sandell satte extrapoängen och 7-14 var resultatet.

Roedeers försvar kom in efter kickoffen och stoppade Kristianstad genom en interception av Marlon Escobar på deras 38:e yardlinje. Västerås anfall tuggar sedan på ner till Kristianstads 6:e, en passning till Joel Bygg i Predators endzon studsar tyvärr lite illa i joels händer och Kristianstad gör en interception i sitt eget målområde. Bollen springs sedan ner till Västerås  34:e.

Efter några spel och diverse bestraffningar så befinner sig anfallet nere på sin egen planhalva och egna 2:a yardlinje. Bollen skall sparkas iväg på 4:e försöket men Sebastian Gauthier halkar i målområdet och en safety för Kristianstad ger resultatet 7-16 i halvtid.

Försvaret börjar 3:e kvarten bra och Kristianstad får sparka bort bollen på sitt 4:e försök,  Roedeers anfall kommer in men blir inte långvariga, den blöta bollen och ojämna planen ställer till det och Västerås fumblar bort bollen på mittplan. Ett misstag som straffar sig 4 spel senare efter två mycket tveksamma domslut. Kristianstad gör ett bra passningsspel och vi slarvar med tacklingarna så 7-22 är ett faktum, efter poängen missas.

Lagen byter anfall och försvar med varandra några gånger, och vi fortsätter att ta dumma bestraffningar, en misslyckad chansning på 4:e försöket gör att Kristianstad får starta på vår 35:e med bollen.  Två pass spel senare och ett springspel så gör de ännu en TD, efter ett lyckat 2 poängsförsök står det 7-30 i slutet av 3:e kvarten.

I 4:e kvarten springer Kristianstad mycket för att få klockan att rulla och lyckas med sin taktik, lagen byter anfall med varandra några gånger, Kristianstad missar ett fielgoal på slutet av matchen.

Sammanfattningsvis så hände det som jag sa innan matchen inte fick hända, vi drog på oss en massa bestraffningar (140y) och gav bort bollen genom turnovers (4st) till ett så duktigt lag som Kristianstad, då vinner man inte. 
Vi blev straffade av våra misstag på fel ställe på planen och förlorade en annars jämn och spännande match. Tyvärr så rann poängen iväg i 3:e kvarten så det blev lite uppförsbacke.

Vi lyfter på hjälmen och gratulerar Kristianstad Predators till Segern i DIV 1, vi själva laddar om inför nästa helgs match borta mot Nyköping.

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Sundström, Kevin 13 30 150 11,5 3 1
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Gauthier, Sebastian 4 77 19,3 1 32
Escobar, Marlon 2 33 16,5 25
Holland, Kevin 3 24 8,0 20
Gauthier, Mattias 3 15 5,0 11
Bygg, Joel 1 1 1,0 1
Springspel För Yds Med TD Lång
Gauthier, Sebastian 3 25 8,3 20
Haag, Philip 4 5 1,3 12
Eriksson, Eddie 1 -1 -1,0
Sundström, Kevin 9 -38 -4,2
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Andersson, Niklas 6 7 1 -
Robbins, Rikard 4 7 -
Engberg, Philip 3 3 -
Gauthier, Sebastian 3 2 -
Rosenholm, Mårten 2 4 -
Eriksson, Alexander 2 3 -
Törnblom, Erik 1 7 -
Gangstad, Christer 1 4 -
Escobar, Marlon 1 3 1 -
Haag, Philip 1 2 1 1 -
Gauthier, Mattias 1 -
Sundström, Kevin 1 -
Bygg, Joel 1 -
Holland, Kevin 1 -
Otrander, Peter 1 -