Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Djurgårdens IF - Västerås Roedeers

Djurgårdens IF Västerås Roedeers
14   33
2013-08-11 14:00
Seniorlaget
Division 1 Östra
Östermalms IP
Stockholm
Matchfilmer

 Matchrapport Roedeers @ DIF

Dagens match mot Djurgården blev en hård och jämn match i 3 kvartar, i den 4:e drog Roedeers ifrån och endast ett mirakel kan hindra Roedeers från att vinna Serien.

Västerås vann slantsinglingen och valde att ta emot bollen, vi började bra med vårt anfall och flyttade bollen bra ned mot djurgårdens planhalva, efter 9 spel så får Kevin Sundström fram en fin passning till Sebastian Gauthier som hade resulterat i fyra nya försök nere på Djurgårdens 25:e yardlinje. Men Djurgårdens Erik Sigvardsson var framme och ryckte bollen ur Sebastian´s händer och därmed fick Djurgården ta över bollen och jobba med sitt anfall.

Västerås försvaret kommer in och gör ett bra jobb och DIF får sparka bort bollen på sitt 4:e försök, på nästa anfallsdrive så klickade inte spelat riktigt utan även vi sparka bort bollen på vårt 4:e försök.

Djurgården får nu till lite flyt i sitt anfallsspel och vi missar många tacklingar och på så vis tar sig DIF ner på vår planhalva lagom när första kvarten tar slut. Andra kvarten startar dif på vår 26:e yardlinje och därifrån så tar det dem bara 4 spel för att dagens första poäng skall göras, extrapoängen studsar in via stolpen den också, 7-0 med några minuter spelade av 2:a kvarten.

Djurgårdens försvar spelar bra och ger oss inte så många yards så vi får sparka bort bollen igen på 4:e försöket, Västerås försvaret, som nu fått ordning på spelet efter lite justeringar, stoppar effektivt Djurgårdens anfall. På vår nästa anfalls drive så marscherar vi ner långt på deras planhalva och detta avslutas med en Touchdown genom Kevin Sundström, Christer Gangstad satt extrapoängen till 7-7 med 2.10 kvar på 2:a kvarten.

Resultatet efter halva matchen var 7-7

Andra halvlek började lysande med Roedeers ögon, efter avsparken så var det dags för vårt försvar. På första spelet så gör Mats Sedlaceck en interception och vi får in vårt anfall på planen. Väl där tar det bara 4 spel innan Kevin Sundström springer in sin andra TD för matchen, Christer Gangstad sätter säkert extrapoängen 7-14.

På nästa försvarsdrive hittar domarna flaggar som inga andra och det flyttar Djurgården långt ner på vår planhalva, som tur är så fumblar Djurgården bort bollen och Marlon Escobar är kvickt framme och snor åt sig den fria bollen.

Roedeers anfall klickar bra och det tar bara 7 spel denna gång innan det var dags för nya poäng för Roedeers, denna gång genom en mycket snygg passning från Kevin Sundström till Joel Bygg som tar den 48yards för 6 nya poäng, extrapoängen misslyckas 7-20 är resultatet.

Västerås försvaret är inne i ett riktigt stim och efter avsparken så sackas Djurgårdens QB 2 gånger genom Patrik Edstam och Peter Otrander och de får sparka bort bollen på nytt.  Efter några mindre bra spel av anfallet och några bestraffningar är det vår tur att sparka ifrån oss bollen.

Djurgården sätter fart och efter några spel är det deras tur att göra poäng, extrapoängen sitter efter några försök då Västerås försvaret gått offside 2 gånger, 14-20 står det på poäng tavlan några minuter in i 4:e kvarten.

Nu gäller det att hänga med för nu händer det mycket på några korta spel. Vi springer med bollen och på det 3:e springspelet så får inte Philip Haag med sig bollen som det var tänk utan Djurgården tar hand om den tappade bollen.

När vårt försvar nu äntrar banan så hände samma sak åt andra hållet, DIF´s QB Carlos Barilla är satt under hårt tryck och tappar bollen då han blir sackad, Philip Haag plockar upp den och springer in en försvars TD, Christer Gangstad sätter extrapoängen till 14-27 med 6.59 kvar av matchen.

Djurgårdens anfall hinner bara vara inne 3 spel innan de kastar en interception till Sebastian Gauthier, 6 minuter kvarstår av matchen.
Efter diverse bestraffningar mot båda lagen så får Djurgården ta över bollen med ca 2 min kvar av matchen.

Men det vill sig inte riktigt för Djurgården, Marlon Escobar tar matchen sista interception och returnerar den för nya Roedeers poäng och skriver därmed slutresultatet till 14-33.

Poängörare i Roedeers:
Kevin Sundström 12p
Marlon Escobar 6p
Philip Haag 6p
Joel Bygg 6p
Christer Gangstad 3p

Matchens Lirare i Roedeers: Philip Haag

//Coach Micke Göranzon

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Sundström, Kevin 10 19 149 14,9 1
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Bygg, Joel 4 95 23,8 1 48
Escobar, Marlon 5 36 7,2 14
Gauthier, Sebastian 1 18 18,0 18
Springspel För Yds Med TD Lång
Sundström, Kevin 11 86 7,8 2 20
Haag, Philip 12 40 3,3 13
Eriksson, Eddie 4 4 1,0 7
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Gangstad, Christer 3