Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Gefle Red Devils

Västerås Roedeers Gefle Red Devils
39   21
2014-05-25 15:00
Seniorlaget
Superettan
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchfilmer

 

Vår offensiva linje gör ett fantastiskt jobb idag och vi startar hårt på marken från första spelet och sätter tonen lite grann för hur vi skall spela denna match. Det blåste rätt mycket och vi fick spela den första kvarten i kraftig motvind. Vi valde att etablera vårt springspel först och kunde på vår första offensiva drive ge oss en ledning med 7-0 genom fint springspel av bland annat Philip Haag.
Efter kickoff så kom Gävles anfall in med sina 2 importspelare. Gävle tuggade på och med hjälp av 2 st 15 yards bestraffningar från oss kunde dom springa in 6 poäng. Deras extrapoäng lyckades också, 7-7.
Klockan rullade på i första kvarten då det var mest spel på marken från båda lagen. I andra kvarten hade vi vinden i ryggen och mixade upp spelet mer med en del passningar. Det tog 7 spel i andra kvarten innan Philip Haag återigen sprang in en TD för Roedeers och åter gav laget ledningen. Extrapoängen blockerades av Gävle, 13-7.
Gävle drog på sig några flaggor på nästa drive och Roedeers försvar spelade bra. Gävles import QB hade en jobbig dag sackmässigt. Lucas Raihle  & CO var framme vid ett flertal tillfällen och sackade honom 6 gånger i första halvlek. Innan den 2:a kvarten var slut han firma Kevin Sundström & Sebastian Gauthier öka på ledningen till 19-7.
Halvtidsresultatet blev 19-7.
Gävle kom ut hårt i andra kvarten och hade bestämt sig: 9 spel senare hade dom reducerat Roedeers ledning till 19-14 efter en lyckad extrapoängsspark.
Västerås ville inte vara sämre och med vinden i ryggen så mixades springspel med passspel på ett bra sätt och det tog bara 6 spel innan firman Sundström & Gauthier hade gett roedeers en 25-14 ledning. Gävle hade nu kommit in i en bra fas i sitt anfall. De både sprang och passade sig fram på planen. Klockan rullade på och i slutet av 3:e kvarten så reducerade Gävle Roedeers ledning till 25-21.
Det var bara att kavla upp ärmarna igen och visa att vi inte var sämre. Anfallet fortsatte till största delen på marken med några väl valda passningar som Kevin Sundström hade bra precision i. Sebastian Gauthier ökar på Roedeers ledning till 31-21 på en bra passning från Kevin Sundström.
Roedeers försvar gör lite justeringar och fick stopp på Gävles anfall och sackarna på Gävles QB fortsätter i 4:e kvarten. Det var inte så mycket kvar på klockan och vi fortsatte med ett tungt springspel och avancerade ner på Gävles planhalva. En tråkig skada på Gävles Canadensiska linjespelade orsakade ett längre spelaavbrott. Vi hoppas att skadan inte är värre än att han kan spela nästa vecka igen.
Efter avbrottet var det ca. 2 min kvar av matchen och vi fortsatte att springa framgångsrikt, Philip Haag ökar på poängen till 37-21 och Johan Eneroth fångar passningen på extrapoängsförsöket: 39-21.
Gävle´s QB får efter kickoffen med bara 1 min kvar på klockan återigen en Roedeers spelare över sig för en ny qb sack. Denna gång var det Patrik Edstam som var framme och satte tryck. Gävle avancerar på nästa spel och skaffar sig ett nytt första försök men tiden rinner ut och Roedeers vinner säsongens andra match i superettan med 39-21.
Trotts att vi saknade både Rikard Robbins och Marlon Escobar så fungerar spelet på försvaret på ett bra sätt, jag är riktigt nöjd sett till hela matchen men det finns naturligtvis utrymme för förbättringar, det är ju bara den andra matchen för säsongen säger Coach Micke Göranzon.
Matchens Gameball går helt klart till hela den offensiva linjen, MVP blir Philip Haag.
Poänggörare:
Philip Haag 18p
Sebastian Gauthier 18p
Johan Eneroth 2p

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Sundström, Kevin 11 17 178 16,2 3
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Gauthier, Sebastian 6 138 23,0 3 51
Gauthier, Mattias 3 23 7,7 12
Haag, Philip 2 17 8,5 9
Springspel För Yds Med TD Lång
Haag, Philip 25 167 6,7 3 32
Sundström, Kevin 4 44 11,0 23
Gauthier, Sebastian 8 26 3,3 8
Eriksson, Eddie 4 17 4,3 8
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Edstam, Patrik 5 1 3 -
Raihle, Lucas 3 5 1 -
Johansson - Monin, Alexander 3 5 - 1 1
Gauthier, Sebastian 3 2 1 -
Renell, Patrik 3 1 1 -
Eneroth, Johan 2 3 -
Gauthier, Mattias 2 1 -
Andersson, Niklas 1 3 1 -
Edlund, Jonas 1 1 -
Fojt, Jakub 1 -
Stjärnsten, Jon 1 -
Larsson, Gustav 1 -
Eriksson, Alexander 3 1 -
Johansson - Monin, Alexander 3 -
Hasler, Philip 1 1 -
Otrander, Peter 1 1 -
Carlsson, Mikael 1 -
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Eneroth, Johan 1
Gauthier, Mattias 1