Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Arlanda Jets

Västerås Roedeers Arlanda Jets
14   47
2016-05-07 16:00
Seniorlaget
Div 1 Norra
Arosvallen
Vasagatan, Västerås

Vi tog emot Arlanda Jets på Arosvallen under solsken och påtaglig värme under lördagen. Vi hade 24 man ombytta till match och Arlanda kom med en betydligt bredare och erfaren trupp en oss, vilket var väntat då det oftast är fallen när man möter Stockholms lagen.

 

Vi tar emot bollen i början av matchen och efter en bra return tar Karl Lind på första spelet bollen hela vägen till endzone för en touchdown, och en efterföljande spark för 1 extrapoäng av Viktor Lund gör att vi direkt går upp i ledning 7-0.

Vi spelar väldigt bra på försvaret de första spelen på våran första defensiva drive innan Arlanda får fram en lång passning och vi därefter har väldigt svårt att stoppa deras springspel. Detta visar sig vara avgörande då deras springspel var för bra idag och då vi gör alldeles för många misstag både defensivt och offensivt. De (Arlanda) drar iväg till en ordentlig ledning (30-7) innan vi precis i slutet av halvleken gör några bra spel och börjar röra oss på offense. Det slutar med en touchdown för Marcus Wahlstedt efter en bra passning från våran QB Viktor Lund. Viktor sätter därefter extrapoängen och sedan avslutar vi halvleken med att Sebastian Degerlund tar en interception precis i slutsekunderna av första halvlek. (30-14)
 

Andra halvlek visar sig tröttheten trots att vi har ett bra momentum. Arlandas springspel och aggressivitet på linjen i kombination med att vi har för många spelare

som spelar åt båda hållen gör att de kan fortsätta spela sitt spel samtidigt som vi har svårt att få igång vårt. Siffrorna rinner iväg och vi begår för många misstag även i den här halvleken. Andra halvlek slutar 17-0 till Arlanda som vinner matchen med 47-14.
 

Jag tycker vi spelar en match där vi begår lite nybörjar misstag, vilket är förståeligt då vi har ett väldigt ungt lag som inte har mycket erfarenhet av att spela på senior nivå. Men det känns som om vi fått bort de tankarna nu och att vi vet hur det kommer att kännas i år iochmed att vi kommer få spela våra bästa spelare väldigt mycket och även våra unga killar kommer få ta mycket ansvar.

Jag förväntar mig en bra veckas träning och en betydligt bättre match från vårt håll nästa vecka när vi åker till Södertälje och möter Truckers.

// Jonas Edlund

Huvudtränare Västerås Roedeers.

Poäng i Roedeers

Karl Lind 6 poäng

Marcus Wahlstedt 6 poäng

Viktor Lund 2 poäng

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Lund, Viktor 5 16 46 9,2 1 1
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Wahlstedt, Marcus 2 24 12,0 1 17
Hultman, August 2 20 10,0 15
Degerlund, Sebastian 1 2 2,0
Springspel För Yds Med TD Lång
Lind, Karl 1 70 70,0 1 70
Salomonsson, Daniel G 15 59 3,9 17
Haddad, Eddie 6 39 6,5 16
Lindholm, Axel 3 6 2,0 4
Hultman, August 1 5 5,0 5
Lund, Viktor 7 -30 -4,3 6
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Lund, Viktor 2