Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Umeå AFC - Västerås Roedeers

Umeå AFC Västerås Roedeers
18   19
2016-06-04 12:30
Seniorlaget
Div 1 Norra
Nolia Konstgräs
Umeå
Matchbilder
 
 

Matchrapport Umeå-Västerås 4/6-16

 

En perfekt fotbollsdag mötte oss idag på Nolias konstgräs när Umeå AFC stod för motståndet. Solen var blygsam och så var även vår gnista idag, åtminstone till en början!

 

Efter en vecka som bestått av åtskilliga misstag och avhopp. Spelare som av anledningar inte kunde komma med och med ett totalt man tapp på 10 spelare kom vi efter ganska dåliga träningar tisdag och torsdag till bussen på fredag lunch med 16 man.

 

Vi hade dock ett riktigt bra lag med oss trots detta och en bra stämning i laget när vi satte oss på bussresan mot Umeå.

När vi väl var framme och hade vaknat på lördag morgon så var det dags för match, Vi startade med bollen och vi lyckades inte göra speciellt mycket innan vi behövde punta och Umeå fick ta över.

Vi spelade ok på försvaret fast efter några små missar så blev det för stora öppningar i vårt försvar och Umeå kunde sätta 2 djupa passar för TD (dock missade extrapoäng) inom bara några minuter, och gick iväg till en ledning 12-0. Men sedan vaknade vi och Karl Lind kunde trycka in ett springspel och Viktor Lund kunde konvertera den efterföljande extrapoängen och ställningen var 12-7.

Strax därefter kunde Umeå återigen göra poäng på oss, också här efter små misstag av vårt försvar. De missar dock efterföljande extrapoäng igen och ledning skrivs till 18-7 som också blir halvtidsresultatet. 

 

I andra halvlek kommer vi ut och fullständigt dominerar på försvaret och Karl Lind gör ytterligare en TD och Viktor Lund sätter extrapoängen. Vi är nu bara 4 poäng ifrån (18-14).

Vi fortsätter fullständigt stänga ner Umeå och Efter en perfekt punt ner i hörnet av Viktor Lund så löser vi en saftey efter en dålig snap från deras center. (18-16).

Vi tar tillbaka bollen snabbt och driver ner till deras 15yd linje och därefter tar det stopp, Viktor lund kliver fram hur iskallt som helst och sätter bollen mellan stolparna (ca 29yds)

 

Vi leder nu med 18-19 och vårt defense får i uppgift att ro hem matchen, vi spelar återigen strålande och stoppar Umeå. De får dock 1 chans till med 2 min kvar men Axel Lindholm tar en interception och vi kan knäa ut matchen!

 

En otroligt rolig helg med fotboll avslutas nu med en bussresa hem och speluppehåll nästa helg, innan vi tar emot Djurgården hemma på Arosvallen om 2 veckor.

 

Jonas Edlund
Headcoach
Västerås Roedeers