Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Uppsala 86ers - Västerås Roedeers

Uppsala 86ers Västerås Roedeers
6   14
2011-06-05 14:00
U-15
Gränby Sportfält
Råbyleden, Uppsala

Matchrapport Uppsala 86:ers - Västerås Roedeers 6-14

Söndagen den 5/6 var det dax för den andra matchen för säsongen, vi åkte tidigt på morgonen till Uppsala tillsammans med vårt U17-lag för varsin match. Först ut på planen var U17 som mötte Uppsala´s U17-lag, Roedeers gick segrande ur den matchen med 28 - 6.

Efter några veckors spelledighet pga. flyttade matcher var det dax för match igen, laget har haft bra träningar dessa spellediga veckor och vi tar stadigt steg åt rätt håll känns det som. Många nya killar börjar hitta rätt och utvecklas otroligt fort.

Matchen:
Uppsala vinner slantsinglingen men väljer att skjuta upp möjligheten att starta med bollen till andra halvlek, vi går ut med vår 
kickoff return och skapar ett bra läge på planen.
Killarna var taggade till tusen och flyttar bollen säkert ner mot Uppsala´s målområde. Efter endast 3.45 in i första kvarten gör vi vår första 
touchdown för dagen, vi provar att göra ett försök för 2 poäng men misslyckas med det. 
Vi kickar av bollen och Uppsala får sätta in sitt anfall, Roedeers försvar är dock på hugget och efter två försök har försvaret spelat lysande och Uppsala tappat 5 yards redan. Uppsala har nu 3:e och 15 då Oscar Gillström tar sig igenom Uppsala´s anfallslinje och tvingar fram en fumble som tas om hand av Alexander Johansson-Monin.  Vi sätter åter in vårt anfall och flyttar boll på ett bra sätt, vi tar oss ner till Uppsala´s 5 yard´s linje men lyckas inte med en touchdown i det läget. Uppsala kommer in med sitt anfall igen och tar lite mark men det tar stopp för deras anfall ganska snabbt. Med vårt anfall på planen marscherar vi åter ner och gör en ny 
touchdown i mitten av första kvarten, vi misslyckas åter med en 2-poängare. Resterande del av första och den andra kvarten flyttar båda lagen boll men ingen lyckas sätta några nya poäng på tavlan, vi blev lite slarviga i vårt spel och Roedeers leder med 12-0 i halvtid.

När andra halvlek startar så kickar vi av till Uppsala som får ett bra läge på planen, de tar lite mark på oss innan Ludwig Selwin kliver fram och tar eninterception och ger åter vårt anfall chansen att producera. Bollen byter ägare några gånger under den 3:e kvarten som blir ett ställningskrig där Uppsala sätter press på oss med både anfall och försvar som vi dock reder ut på ett bra sätt. Uppsala har tagit sig till mitten av planen med sitt anfall när de lurar vårt försvar på ett snyggt springspel på kanten som resulterar i 6 poäng för dem. Uppsala försöker sig på en 2-poängare men misslyckas.

4:e kvarten är inte gammal när Uppsala åter fumblar med bollen som Oscar Gillström lägger vantarna på, vi marscherar ner en bit på Uppsala´s planhalva när det sedan blir vår tur att fumbla och Uppsala är kvicka på att ta bollen. 
Roedeers försvar stoppar på nytt Uppsalas anfall effektivt och vårt anfall kommer in på planen igen. Vi marscherar ner till Uppsalas 4:e yardlinje men lyckas inte få in bollen i endzone. 
Uppsala tar över med sitt anfall och skall börja sin marsch mot vår endzon, det var dock en spelare (Alexander Johansson-Monin) som tyckte annat och tar sig förbi Uppsalas anfallslinje och sackar deras QB i endzon för en 
safety, 2 nya poäng till Roedeers. Nu är det inte mycket kvar av matchen, Uppsalas anfall gör några fina spel som tar dem upp i planen, dom tar sig upp till vår 40 yards linje då matchen tar slut.

Det är alltid lika kul att titta på en välspelad och spännande match med lite bestraffningar, domarna som förövrigt stod för en mycket bra insatts hade en ganska behaglig dag i solen precis som all publik som tagit sig dit.

Efter att lagen tackat för god match så joggar de ner och stretchar tillsammans, tack Uppsala för den goda idén.

Sammanfattningsvis så finns det fortfarande många saker vi måste förbättra på kommande träningar men vi är ändå mycket nöjda med dagens match.

Roedeers Tränarstab

 

Passningar Kom För Yds Med Int TD
Lindholm, Erik 6 19 89 14,8 2 1
Lind, Karl 1 -
Mottagningar Mot Yds Med TD Lång
Lind, Karl 4 58 14,5 1 19
Bahar, Robin 1 20 20,0 20
Karim, Rekar 1 11 11,0 11
Springspel För Yds Med TD Lång
Hodges, Gustav 12 34 2,8 23
Lindholm, Erik 3 21 7,0 1 16
Raihle, Lucas 4 11 2,8 6
Defense Solo Ass Sack Sfty Int Yds Med TD FF FR
Lind, Karl 4 -
Fojt, Jakub 3 -
Hodges, Gustav 2 1 -
Isacsson, Jonathan 2 -
Gillström, Oscar 2 - 1 1
Lindholm, Erik 1 -
Johansson - Monin, Alexander 1 1 - 1 1
Selwin, Ludvig 1 -
Juhlin, Johan 1 -
Sparkspel & Andra poäng PAT FG Punt 2-p
Lindholm, Erik 2