Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Carlstad Crusaders

Västerås Roedeers Carlstad Crusaders
62   6
2011-05-15 14:00
U-17
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
U17 Övertygande seger trotts ofkuserat spel.

Matchrapport U17 Norra 2011-05-15
Västerås Roedeers vs Carlstad Crusaders
Arosvallen Västerås

Äntligen var då säsongen i gång med årets första seriematch mot Carlstad Crusaders. En match som förutspåddes bli jämn och hård om man såg tillbaka på förra årets två jämna möten mot Crusaders. Våra spelare var dock fast beslutna med det och att vinna, något annat fanns inte i deras tankar. 
Efter ett par återbud kunde Roedeers dressa 14 spelare. Det blev en något tunn trupp men mycket erfaren sådan som ställdes mot numerärt fler Crusaders spelare då dem dressade 18 stycken.
Crusaders har i år liksom tidigare år många storväxta spelare och är även sedan tidigare kända för att nöta på med sina springspel oftast i mitten men ibland även på kanterna. Passningsspel har aldrig varit deras signum och så visade det sig vara även i år.
Nyckeln för oss vara att vårat defense skulle stoppa deras springspel.
Killarna startade matchen som övertaggade kamphundar och inte som några skuttande rådjur. Matchen var inte långt gången förr än Anton ”Bananen” Englund-Holm visade sina kvaliteter och med en perfekt tackling stoppade en storvuxen riddare, även vid nästa spel var det likadant och sedan klev även Eddie Haddad fram med en hård och bra tackling.
Dock visade sig snart att det mycket aggressiva nästan övertända defensiva spelet blev en belastning i det offensiva spelet. Med bara 14 spelare dressade följer automatiskt ett dubblerande och det aggressiva spelet smittade över på anfallsspelet med följd av ett stressande och stundtals mycket O-fokuserat spel. I stället blev det dålig disciplin i varje huddle, en del tveksamma överlämningar, snappar och mottagningar. Ibland lät det som en hönsgård (förlåt tuppgård) i samband med huddle. Efter en timeout blev det lite bättre men fortfarande en viss ofukus.
Det visade sig ganska snart att Crusaders inte kom någonstans med sitt offensiva spel vare sig passningsspel, de få complete de hade, eller med sitt springspel vilket våra duktiga Line och Db effektivt stoppade. .
Mot senare hälften av första, 8:43 in började Roedeers sin poängplockning för dagen när ”Bananen” Englund-Holm sprang in sin och Roedeers första TD för året. På det efterföljande extrapoäng försöket sprang QB Jonathan Andersson in 2p. Med 4 sekunder kvar av första fångade Marlon Escobar sin första av tre TD för dagen.
I andra blev det mer fokus i det offensiva spelet vilket visade sig ganska omgående på resultattavlan. Med en fumble recovery 3:20 in i andra ökade QB Jonathan Andersson på ledningen. Drygt tre minuter senare fixade Marlon sin andra TD genom att fånga ett pass från QB Sebastian Degerlund. Sedan fortsatte Marlon på den banan han redan slagit in på för dagen genom att 38 sekunder innan halvtidsvila nu fånga en boll rån QB Jonathan Andersson vilken sedan på extrapoäng försöket sprang in ytterliggare 2poäng.
Halvtidsresultatet 34-0 kändes rätt bekvämt och tryggt men det gjorde inte att varken Crusaders eller Roedeers slog av på takten.
En bit in i tredje, fångar Johan Eneroth en passning från Jonathan Andersson och gör sin första TD, extrapoängen springer sedan Joel Bygg in.
Jonathan fortsäter att leverera snygga passningar och 7:48 i tredje fixar Mattias Gauthier till 6 poäng genom att fåna en hård passning från Jonathan Andersson.
Två minuter senare är det dags för Joel Bygg som fångar en Interception och fixar även till en TD genom att springa 35yards, extrapoängen fångar Marlon på pass från Degerlund. Ställningen efter tredje var 56-0 men Crusaders vägrade vika ner sig och kämpade för att slå hål på nollan.
Nu rullade klockan och 6:40 in i fjärde lyckades Crusaders pressa ett mycket trött Roedeers och slutligen ”knuffa” in en TD. 3 minuter senare springer Degerlund in sin första TD och fastställer slutresultatet till 62-6.

Vid en summering av matchen ger det en vanlig premiärmatch som präglades av en massa gula flaggor för bägge lagen med en majoritet för Crusaders. Det var ett mer rutinerat och stundtals välspelande och varierande spelande Roedeers med många bra insatser.
Det finns dock mycket att slipa på, bland annat fokus och spelboken, vi måste också spela in våra nya spelare så att de kan spela i nästa match.
Poäng:
Anton             Englund-Holm                     6p
Jonathan       Andersson                          10p
Marlon           Escobar                              20p
Johan            Eneroth                                 6p
Joel               Bygg                                      8P
Matthias        Gauthier                                 6p
Sebastian      Degerlund                             6p
 
Nästa match är borta mot Uppsala den 5/6 kl. 11.00
 
Jan Törnblom