Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Uppsala 86ers - Västerås Roedeers

Uppsala 86ers Västerås Roedeers
6   28
2011-06-05 11:00
U-17
Gränby Sportfält
Råbyleden, Uppsala
Mycket bra defence och tryggt offense gav ny seger.
Matchrapport U17 Norra 2011-06-055
Uppsala 86:ers vs Västerås
Gränby Sportfält Uppsala

Säsongens andra match avklarad och äntligen kunde vi för första gången i seriespel, sedan U17 infördes, vinna över Uppsala. Innan hade vi det inte smickrande resultatet, 6-206 i totalpoäng mot 86:ers.
En derby match som bägge lagens spelare verkligen ville vinna, vilket märktes på en del spända och nervösa ansiktsutryck innan matchen.
Matchen började med att Roedeers sparkade av, Uppsala fångade bollen på sin egen 20yards linje och lyckades avancera cirka 10yards på returen.
Sedan var det stopp för Uppsala, då ett för dagen mycket effektivt och aggressivt spelande Roedeers
defence stoppade Uppsala som i första driven lyckades ta 6-7yard på tre försök för att sedan punta.
När Roedeers
offense kom in på sin första drive avancerade man ganska enkelt ner på Uppsalas 20yardslinje. Nu gick det grus i maskineriet när man ”bara” skulle sätta sin första TD för dagen. Ett par penalty senare så hade man plötsligt 20yard till att gå.
Uppsala får ett nytt försök att driva bollen men även denna gång kommer man inte ända fram för att få en first.
Roedeers slarvar och drar på sig flaggor vilket gör att det man avancerar i spel tappar man i straff. Första kvarten slutar 0-0.
En bit in i andra kvarten med 4.50 kvar, passar Jonathan Andersson sin första TD för dagen, mottagare är Joel Bygg som fångar en 35yard lång pass och sedan enkelt springer in 0-6. På den efterföljande extra poängen springer Jonathan lika enkelt in 2poäng.
Matchen hade redan här fått sin prägel, ett effektivt spelande Roedeers defence hindrade Uppsalas offense från att få någon first. Tror att Uppsala under matchen hade 2 kanske 3st first down, varav en på penalty.
Roedeers avancerade oftast ner på Uppsalas 20yards linje men sedan slarvades möjligheten bort genom att man var ofokuserad eller drog på sig onödiga flaggor.
Innan halvlek kunde Roedeers dock utöka sin ledning denna gång genom att Sebastian Degerlund skickade iväg sin första TD pass för dagen till Mattias Gauthier som utökade ledningen till 0-14. Efterföljande extrapoängen misslyckad fast Degerlund så när nådde ända fram, var det 1dm kvar?
Nu med 45 sekunder kvar tillhalvlek, vid efterföljande Kick-off, skickar vi en tanke till en av våra Rookie för dagen, Zijr Marouf. Han kolliderar så olyckligt med en motspelare att han får sin arm i kläm och bryter ena underarmsbenet.
Jag har pratat med Zijr som säger att benbrottet inte gör ont utan ”det som gör ont är jag inte kan träna oh spela”.  Han gipsades på Akademiska sjukhuset och skall vara gipsad i 4-5 veckor. Zijr säger också att det var synd han inte hanns spela mer och att han verkligen ser fram mot att vara med och spela i höst vid säsong starten den 14/8.
I tredje kvarten ser det ser det lite stabilare ut för Roedeers. 6min 44 sekunder in i tredje springer eller dansar Anton ”Bananen” Holm för 27yard oh utökar ledningen till 0-20. På efter följande extrapoängs försök fångar Marlon Escobar en 3yards pass från Jonathan Andersson och så var ledningen 22 poäng.
Fjärde kvarten böljar med misstag från bägge lagen fumble eller interception oftast nere på Uppsalas plan halva. Efter att Roedeers ”gett bort bollen” på ett misstag tar Erik Törnblom i spelet efter tillbaka bollen med en interceptionoch för den tillbaka till Uppsalas 20yardslinje. Ett lyckat spel visade det sig för på nästa spel, med 6minuter kvar av matchen ökade Roedeers på sin ledning genom att Jonathan Andersson med en snygg fake och 20yard enkelt plussade på ledningen till 0-28, misslyckat extrapoängs försök.
Nu verkade det som Uppsala kände att matchen var körd men man gav sig inte. Strax innan 2 minuters varning gav deras spel resultat då Uppsalas bäste spelare för dagen Björn Sundqvist sprang för 45yard och reducerade ställningen till 6-28 vilket också blev slutresultat.
 
En summering av matchen ger gott hopp hos våra rookie, Benjamn Fejzic, Zijr Marouf och Hemmen Mustafa som tog för sig och visade att man vill spela boll. Som tidigare sagts så imponerade vårat defence, jag har inga uppgifter på tacklingar och Sacks (synd) men stundtals ramlade det in tacklingar. Särskilt utmärkande på defence var Anton Holm, Pontus Ramstad, och Erik Törnblom. Framåt visade åter Roedeers att man sprider poängen på ett flertal (många) spelare men som vanligt var våra poängkungar Marlon Escobar, Joel Bygg och Jonathan Andersson säkra kort.
Även om Roedeers gjorde en bra match, vilket det faktiskt var, så finns det dock precis som efter förra matchen mycket att slipa på, om alla kom ner på träningarna skulle vi spela mer säkert och hjälpa varandra genom att avlasta speltid under matcherna.
Nu är det en vecka kvar till nästa match och vi får INTE ta ut någon seger i förväg. Vi ses på träningarna.
 
Poäng
Anton Englund Holm
6p
Jonathan Andersson
8p
Marlon Escobar
2p
Mattias Gauthier
6p
Joel Bygg
6p

Nästa match är borta mot Gefle Red Devils den 12/6 kl. 14.00
 
Jan Törnblom